Головна Новини HI-tech космос Китайський прапор було піднято на Місяці: як їм це вдалося
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайський прапор було піднято на Місяці: як їм це вдалося

Національний прапор Китаю був сфотографований, коли космічний апарат стартував з Місяця

4 грудня 2020, 16:37
Поділіться публікацією:

До недавнього часу стяг Сполучених Штатів Америки був єдиним державним прапором, розгорнутим на Місяці. Але сьогодні ситуація змінилася і ми маємо ще одного кандидата на переможці в захоплюючій місячній гонці. Напевно мало хто здивується, дізнавшись, що цим фаворитом став Китай. Правда, на відміну від американського варіанту, тут обійшлося без астронавтів.

Китайський прапор було піднято на Місяці: як їм це вдалося

ФОТО: Universe Today

Китайське національне космічне управління в п'ятницю опублікувало зображення, на якому видно національний прапор Китаю, розгорнутий з зонда Chang'e-5 на Місяці перед зльотом. Знімки були зроблені панорамною камерою, встановленою на спусковому і зльотному апараті зонда до того, як зльотний апарат стартував з Місяця. Це перший раз, коли Китай продемонстрував на Місяці свій державний прапор, зроблений з тканини.

У грудні 2013 року китайський національний прапор, представлений у вигляді покриттів космічного корабля, був відображений на знімках з посадкового модуля космічного корабля і його марсохода Yutu-1.

У січні 2019 року спусковий апарат Chang'e-4 і марсохід Yutu-2 доставили національний прапор Китаю на темну сторону Місяця, також у вигляді покриттів космічного корабля.

Китайський прапор було піднято на Місяці: як їм це вдалося - фото 2

Як повідомляло раніше видання "Коментарі", NASA показало, як буде виглядати Місяць у 2021. Фахівці акцентують увагу на тому, що протягом наступного року Місяць буде то збільшуватися, то зменшуватися. Цей процес також можна побачити в ролику. Відбувається це через те, що орбіта нашого природного супутника не створена повністю ідеальною. Це і призводить до того, що вона то наближається, то віддаляється.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини