Китайський марсохід Zhurong надіслав нове панорамне фото марсіанської пустки (ФОТО)

Ровер подолав вже 1064 метра

Китайський шестиколісний ровер під назвою Zhurong надіслав на нашу планету нові фотографії з Марса. Про це повідомляє видання Space.com.

Китайський марсохід Zhurong створив новий панорамний знімок свого оточення в Утопії Планітія, щоб відзначити 100 днів активності на Червоній планеті.

Відзначається, що з моменту виходу на поверхню Марса (22 травня), шестиколісний марсохід на сонячній енергії вже подолав відстань в 1064 метри. Однак вже з середини цього місяця Zhurong і його супутник Tianwen-1, який знаходиться на орбіті будуть переведені в безпечний режим оскільки заряджені частинки Сонця заважають їх зв'язку з Землею.

На горизонті панорами можна побачити ряд деталей, в тому числі над антеною Zhurong, місце, де приземлився марсохід в травні.

Для довідки: Після приземлення 14 травня і виходу на поверхню через тиждень, Zhurong рухався на південь від своєї посадкової платформи, аналізуючи різні скелі, дюни і інші об'єкти.


Фото: CNSA / PEC.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що американське відомство NASA записало особливості поверхні червоної планети. На знімку, який вдалося отримати завдяки космічному апарату NASA можна побачити одну з найбільших долин Марса. Вона є висохлим руслом річки. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що космічний телескоп NASA Hubble сфотографував зачаровує об'єкт в космосі. Повідомляється, що він знаходиться в сузір'ї Стрільця, на відстані 20 тисяч світлових років від нашої планети. Даний об'єкт був відкритий астрономом німецького походження ще в 1784 році. Детальніше про це читайте в нашій статті.