Головна Новини HI-tech космос Китайський космічний безпілотник вилетів у бік Місяця
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайський космічний безпілотник вилетів у бік Місяця

У разі успіху місії, Китай стане третьою державою, яка отримає зразки місячного ґрунту

24 листопада 2020, 13:04
Поділіться публікацією:

Китай запустив безпілотний космічний корабель, метою якого є отримання зразків гірських порід і грунту з Місяця. Це перша така місія за кілька десятиліть, і вона проводиться в міру того, як Пекін продовжує нарощувати свою космічну програму.

Китайський космічний безпілотник вилетів у бік Місяця

Chang'e-5 доставить зразки місячного грунту

Космічний корабель Chang'e-5 вилетів в космос на Long March-5, найбільшій в Китаї ракеті-носії, яка стартувала з космодрому Веньчан на південному китайському острові Хайнань о 4:30 ранку за пекінським часом (понеділок 20:30 за Гринвічем). Керівник запуску Чжан Сюеюй пізніше сказав, що зліт пройшов успішно. Місія Chang'e-5, яку координує Національне космічне управління Китаю, названа на честь стародавньої китайської богині Місяця.

Космічний корабель масою 8 200 кг несе два апарати, посадковий модуль і пристрій, які будуть відправлені на поверхню Місяця з її місячної орбіти приблизно через вісім днів. Якщо все піде за планом, спусковий апарат буде збирати каміння і грунт за допомогою роботизованої руки та переносити їх на підйомний пристрій, який потім знову злетить і зустрінеться з орбітальним модулем через два дні. Після того, зразки повинні бути переведені в капсулу, яка доставить їх назад на Землю приблизно через 23 дні.

Якщо Chang'e-5 виконає своє завдання, Китай стане третьою країною у світі, яка отримала місячні зразки після Сполучених Штатів і колишнього Радянського Союзу.

Як повідомляло видання "Коментарі", Китай запустив в космос експериментальний супутник 6G.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини