Китайські вчені почали вивчати ґрунт із Місяця: як він виглядає (ФОТО)

У CNSA заявили, що готові до міжнародної співпраці у вивченні зразків

Китайські вчені приступили до вивчення ґрунту, доставленого з Місяця. Про це повідомляє видання "Синьхуа".

Як стало відомо, вчені з Китаю офіційно приступили до вивчення місячного ґрунту, який був доставлений на нашу планету космічною місією "Чаньє-5" вкінці минулого року. Повідомляється, що 13 науковим інститутам, які беруть участь у 31 проєкті, було передано 17,48 грам (1% від загальної кількості доставленого матеріалу) місячного ґрунту.

На фотографіях зразків видно, що вони містять темні зерна і дрібний матеріал, а також шматочки базальтового скла, які були створені завдяки вулканічним процесам на супутнику.

Нині матеріалом поділилися тільки з організаціями з Китаю, проте в CNSA заявили, що готові до міжнародної співпраці у вивченні цих зразків.

Для довідки: Китай став третьою країною після Сполучених Штатів Америки і Радянського Союзу, яка змогла доставити зразки місячної поверхні на нашу планету.


Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що Китай має намір створити ракети, які зможуть захистити землю від астероїдів. Там заявляють, що в найближчі 10 років зможуть створити флот із без'ядерних ударних засобів, які будуть коригувати орбіти астероїдів. Для цього планується побудувати 23 ракети. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" писав про те, що китайські астронавти вийшли у відкритий космос для виконання роботи за межами населеного модуля нової космічної станції Китаю. Під час робіт на них були нові скафандри під назвою "Фейтянь". Про те, чим займалися тайконавти у відкритому космосі, читайте в нашій статті.