Головна Новини HI-tech космос Китай успішно вивів на орбіту багаторежимний супутник
commentss НОВИНИ Всі новини

Китай успішно вивів на орбіту багаторежимний супутник

Супутник був запущений за допомогою ракети-носія Long March-4B

3 липня 2020, 18:09
Поділіться публікацією:

Китай успішно запустив багаторежимний супутник на заплановану орбіту з Центру запуску супутників Тайюань в північній провінції Китаю Шаньсі. Запуск відбувся у п'ятницю. Про це повідомив інформаційний портал Xinhua.

Китай успішно вивів на орбіту багаторежимний супутник

Супутник був запущений ракетою-носієм Long March-4B в 11:10 за пекінським часом, повідомляє Національна космічна адміністрація Китаю. Космічний супутник являє собою оптичний супутник дистанційного зондування цивільного призначення з роздільною здатністю до рівня нижче метра. Він буде працювати на сонячно-синхронній орбіті.

Супутник здатний надавати високоточні дані зображень дистанційного зондування для декількох галузей, включаючи геодезію і картографію, управління природними ресурсами, управління надзвичайними ситуаціями, сільське господарство, екологічне середовище, житлове будівництво і лісове господарство.

В рамках місії також був запущений ще один супутник, призначений для популяризації космічної науки серед підлітків. Він буде проводити наукові експерименти, такі як передача зображень і голосових даних. Обидва супутники були розроблені Китайською академією космічних технологій. П'ятничний запуск був 337-им для серії ракет Long March.

Як повідомляло видання "Коментарі", NASA випустить парфуми із запахом космосу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини