Головна Новини HI-tech космос Каміння на Місяці перетворять на кисень та будівельні матеріали
commentss НОВИНИ Всі новини

Каміння на Місяці перетворять на кисень та будівельні матеріали

Якщо налагодити виготовлення кисню та металів на Місяці, то можна заощадити багато грошей і часу

9 листопада 2020, 21:14
Поділіться публікацією:

Британська фірма виграла контракт у Європейського космічного агентства на розробку технології перетворення місячних каменів в кисень, перетворюючи їх в металевий порошок придатний для будівництва місячних будівель.

Каміння на Місяці перетворять на кисень та будівельні матеріали

Фото: You Tube

В управлінні компанії Metalysis, яка і буде виконувати ці роботи в майбутньому, розповідають, що будівельні матеріали з Землі, це тільки зайва вага на борту. А якщо виготовляти всі матеріали на Місяці, то можна заощадити кошти і багато часу.

Лабораторні зразки гірських порід з земного супутника демонструє, що близько 45% кисню складається в місячних матеріалах. Все інше — це залізо, алюміній і кремній, який може стати в пригоді в будівництві.

Вчені британської компанії Metalysis у своїх дослідженнях дійшли висновку, що вони здатні витягти до 96% кисню з грунту і металевий порошок.

Світові космічні агентства знаходяться на стадії підготовки до місії повернення на Місяць і створення постійної міжнародної місячної бази. Тут якраз і стануть в пригоді дослідження британських вчених.

Проект з Європейським космічним агентством буде реалізовуватися 9 місяців, компанія Metalysis візьме фінансування на себе. Важливе завдання науковців вловлювати і зберігати кисень, який виділяється в результаті перероблення місячного ґрунту. Отриманий кисень планують об'єднати з іншими газами для отримання кисню, придатного для дихання.

"Коментарі" раніше повідомляли про те, що в Європі сконструюють апарат для прибирання космічного сміття.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини