Головна Новини HI-tech космос Італія сплатила за політ офіцерів ВПС у космос
commentss НОВИНИ Всі новини

Італія сплатила за політ офіцерів ВПС у космос

Космоплан Unity компанії Virgin Galactic, що належить мільярдеру Річарду Бренсону, успішно завершив свій перший комерційний рейс

30 червня 2023, 17:21
Поділіться публікацією:

Весь політ загалом тривав близько півтори години, на борту крім двох пілотів та астронавта-інструктора компанії Virgin Galactic знаходилися троє італійських офіцерів-льотчиків, які провели низку наукових експериментів в умовах невагомості, а коли корабель досяг найвищої точки польоту, розгорнули національний прапор з нагоди сторіччя італійських ВПС. Про це повідомляють "Коментарі".

Італія сплатила за політ офіцерів ВПС у космос

Італійські офіцери на борту Virgin Galactic

За політ італійських офіцерів заплатило Міністерство оборони Італії. Вартість квитків на рейси Virgin Galactic складає від 250 до 450 тис. доларів і зараз компанія Річарда Бренсона має чергу з 800 бажаючих полетіти в космос.

Корабель Unity може взяти на борт лише кілька пасажирів, а польоти планується поки що робити раз на місяць.

Unity вважається суборбітальним кораблем, тобто він не в змозі досягти швидкості і висоти, необхідної для виходу на орбіту, проте дає пасажирам випробувати кілька хвилин невагомості(їм буде дозволено відстебнути ремені) у верхній точці своєї траєкторії — близько 82 кілометрів над поверхнею землі. Крім того, з ілюмінаторів ракетоплана відкриваються чудові краєвиди на Землю.

Місія, що відбулася в четвер, отримала назву Galactic 01. Другий рейс, Galactic 02, запланований на серпень.

Річард Бренсон – британський підприємець, засновник корпорації Virgin Group, що включає близько 400 компаній різного профілю. Один з найбагатших жителів Великобританії зі статком понад 5 мільярдів доларів США. 11 липня 2021 року Бренсон у віці 70 років злітав до нижньої межі космосу в рамках випробувального польоту корабля своєї компанії Virgin Galactic.

Тим часом, у США заборонили "позитивно дискримінувати" абітурієнтів за расовою ознакою.

ЗСУ на півдні анонсували нові "жести доброї волі" від окупантів.

А експерти розповіли, чого Україні чекати від липня.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини