Головна Новини HI-tech космос Індія запускає новий корабель до Сонця
commentss НОВИНИ Всі новини

Індія запускає новий корабель до Сонця

Корабель "Адитья-L1" названий на честь імені індуїстського бога сонця на санскриті та хінді

1 вересня 2023, 18:03
Поділіться публікацією:

За тиждень після того, як Індія стала першою державою у світі, яка успішно посадила апарат біля південного полюса Місяця, вона готова вирушити до Сонця. Заплановано запустити космічну обсерваторію – першу в Індії – для спостереження за найближчою до нас зіркою та вивчення особливостей космічної погоди, як-от сонячний вітер. Про це повідомляють "Коментарі" із посиланням на Бі-бі-сі.

Індія запускає новий корабель до Сонця

Адитья-L1

Очікується, що космічний апарат стартує о 6:20 ранку за Грінвічем (09:20 за Києвом) у суботу 2 вересня, з головного космодрому Індії на острові Шріхарікота, за 100 км на північ від міста Ченнаї, на південному сході країни. На фото, опублікованих індійським космічним агентством, видно, що ракета та апарат повністю інтегровані на стартовому майданчику.

Пункт його призначення знаходиться на відстані 1,5 мільйонів кілометрів від Землі. Це майже вчетверо більше відстані між Землею та Місяцем, але є лише однією сотою відстані до самого Сонця, яке знаходиться за 151 мільйон кілометрів від нашої планети.

Позначення L1 у назві обсерваторії відноситься до точки Лагранжа — місця в космосі, де гравітаційні сили двох великих тіл, таких як Сонце та Земля, нейтралізують одна одну, створюючи область рівноваги. Її космічний апарат може використовуватиме зниження витрати палива. Ці точки названо на честь Жозефа-Луї Лагранжа — французького математика, який першим зайнявся їх вивченням у 18 столітті.

"Адитья-L1" спробує краще зрозуміти динаміку сонячного вітру, який викликає не лише гарне північне та південне сяйво на Землі, а й електромагнітні обурення.

Цей апарат розрахований на перебування у космосі протягом понад п'яти років.

Тим часом, у Німеччині вже поширюють карту, де Україна без 4 областей та Криму.

Путін зробив заяву про війну.

ЗМІ дізналися, що ЦРУ стримувало ГУР від атак по Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини