Головна Новини HI-tech космос Ілон Маск розповів, коли відправить людей на Марс
commentss НОВИНИ Всі новини

Ілон Маск розповів, коли відправить людей на Марс

Ілон Маск зазначив, що багато залежить від темпів розвитку індустрії

31 грудня 2021, 01:52
Поділіться публікацією:

У своєму недавньому інтерв'ю подкастер Лекс Фрідман глава компанії SpaceX Ілон Маск розповів про перспективи висадки людини на Марс. Тому ми нарешті можемо приблизно припустити, коли мільярдер планує заселити "Червону планету". Ілон Маск зазначив, що багато залежить від темпів розвитку індустрії. Більше того, він зрушив раніше обіцяні терміни колонізації "Червоної планети" у своєму новому прогнозі, пише The Hill. За словами Маска, компанії знадобиться у найкращому разі близько п'яти років, щоб відправити людей на Марс. Якщо обставини будуть складатися не на користь SpaceX, то реалізація такої програми вимагатиме удвічі більше часу – до десяти років.

Ілон Маск розповів, коли відправить людей на Марс

Ілон Маск - фото з відкритих джерел

Основне у цьому питанні – інженерія ракетної техніки. Сьогодні Starship – це найскладніша і найпросунута ракета з будь-коли створених. Ми працюємо над оптимізацією корабля для мінімізації витрат на тонну вантажу при доставці на орбіту і нарешті на Марс, – зазначив Ілон Маск.

Раніше бізнесмен був оптимістичніший у своїх прогнозах і припускав, що перший екіпаж космонавтів висадиться на сусідній планеті до 2030 року. У планах американської компанії – будівництво тисячі кораблів SpaceX та відправлення на Марс мільйона людей для створення нової колонії.

Нагадаємо, Ілон Маск продав 934 090 акцій автовиробника Tesla на суму понад $1 мільярд. З початку продажу акцій та реалізації опціонів минулого місяця Маск реалізував понад 22,8 млн опціонів, тобто весь транш, термін якого спливає у серпні 2022 року. Про це свідчать документи, подані до Комісії з цінних паперів та бірж (SEC).

Засновник і гендиректор Tesla Ілон Маск продав ще 934 090 акцій компанії на загальну суму $1,02 млрд. Згідно з даними SEC, Маск реалізував опціони на купівлю 1,6 млн. паперів за ціною $6,24.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини