Ілон Маск показав, як виглядала посадка космічної ракети Falcon 9 з близької відстані (ВІДЕО)

Ілон Маск показав вражаюче відео посадки своєї космічної ракети

Засновник компанії SpaceX Ілон Маск показав приземлення багаторазової космічної ракети Falcon 9. Відео було опубліковано на офіційній сторінці Маска в соціальній мережі Twitter.

Глава компанії на якому поблизу продемонстрований процес посадки першого ступеня ракети-носія. Вона приземлилася на посадковій площадці під назвою LZ-1 на мисі Канаверал в американському штаті Флорида.

Ракета успішно приземлилася за все менш ніж через десять хвилин після запуску в декількох милях стартового майданчика. Посадку зафільмувала камера спостереження.

Для довідки: ракета-носій Falcon 9 складається з двох ступенів, одна з яких є багаторазовою, а друга після виконання свого завдання, згоряє в атмосфері Землі. Дана ракета розроблялася в рамках проєкту Starlink, який стартував ще у 2014 році. Метою даного проєкту є покриття всієї планети супутниковим інтернетом.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що засновник американської компанії SpaceX Ілон Маск опублікував на своїй сторінці в Twitter новий прототип космічного корабля. Даний апарат є вже третім прототипом і буде використаний для тестування паливної системи під стартовими навантаженнями. Вона була створена повністю з нержавіючої сталі та досягає у висоту 70 метрів. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" вже інформував про те, що відомий підприємець Ілон Маск показав на фото два космічних кораблі виробництва його компанії SpaceX. У той же день Маск перейменувався в соціальній мережі та розповів, що один з кораблів він зможе використовувати в льотних гіперзвукових випробуваннях.