Головна Новини HI-tech космос Електромобіль Ілона Маска попрямував в бік Марса
commentss НОВИНИ Всі новини

Електромобіль Ілона Маска попрямував в бік Марса

Ілон Маск визнав, що відправка електромобіля в космос була дурною ідеєю

8 жовтня 2020, 13:44
Поділіться публікацією:

Спорткар Ілона Маска Tesla Roadster, який раніше був виведений на колосонячну орбіту, вже розвернувся в бік Марса. Про це компанія SpaceX повідомила на своїй офіційній сторінці в Twitter, повідомляє видання Tech Times.

Електромобіль Ілона Маска попрямував в бік Марса

Електромобіль Tesla вирушив у бік Марсу

Автомобіль вперше наблизився до Марсу в середу, 7 жовтня. У своєму твіті SpaceX повідомила, що Starman, манекен, який знаходиться в автомобілі Tesla Roadster, знаходиться на відстані менше 5 мільйонів миль від Марса.

У лютому 2018 року манекен в скафандрі сидів за кермом Tesla Roadster під час першого польоту SpaceX Falcon Heavy. Автомобіль належить генеральному директору Tesla Ілону Маску, який визнав, що включення машини в політ ракети було "частково дурним і смішним". Але важливо те, що цей крок допоміг викликати інтерес громадськості до великого проекту.

Електромобіль може наблизитися до Землі через 100 років, а також передбачається, що в майбутньому він може зіткнутися з будь-якою іншою планетою. Однак вчені поки не можуть передбачити, з якою планетою таке може трапитися. Грунтуючись на серії комп'ютерних симуляцій, які дозволили представити подорож Starman через 3 мільйони років, вчені припустили, що він може врізатися в Венеру, Марс і навіть в Сонце.

Дослідники вважають, що Tesla Roadster не буде небезпечний для людей, якщо він попрямує у бік Землі, оскільки електромобіль буде повністю спалений в повітрі ще до того, як досягне земної поверхні.

Як повідомляло видання "Коментарі", японський зонд досліджує Марс за допомогою надпотужних камер.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини