До Землі з великою швидкістю мчить астероїд: до максимального зближення залишилося кілька тижнів

Швидкість 4660 Nereus складає 6578 кілометрів на секунду

До нашої планети на великій швидкості мчить космічний камінь. Про це повідомляє видання The Jerusalem Post, посилаючись на американське відомство NASA.

За даними фахівців, на початку наступного місяця до Землі максимально наблизиться астероїд довжиною понад триста метрів. Для порівняння, висота Ейфелевої вежі у французькій столиці – 300 метрів.

Повідомляється, що небесне тіло під назвою 4660 Nereus має яйцеподібну форму. У момент максимального зближення з нашою планетою (11 грудня) він перебуватиме на відстані 3,9 мільйона кілометрів від нас.

Для довідки: відстань між Землею та її єдиним природним супутником Місяцем становить 384 400 кілометрів. Таким чином у момент найближчого зближення 4660 Nereus буде вдесятеро далі, ніж наш супутник.

Цей об'єкт мчить до нас зі швидкістю 6578 кілометрів на секунду. Згідно з класифікацією NASA він вважається потенційно небезпечним, проте, за запевненнями вчених, Землі нічого не загрожує.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" писали про те, що телескоп Hubble зафіксував у космосі зірковий фестиваль. Зафільмований об'єкт називають кульовим скупченням. Воно знаходиться неподалік центру нашої галактики Чумацький Шлях. У скупченні знаходяться тисячі щільно "упакованих" світил.

Також "Коментарі" інформували про те, що фахівці проводять спостереження за незвичайним космічним об'єктом. Астрономи розповіли, що одна з комет поводиться непередбачувано та випромінює дуже яскраві спалахи. Нещодавно її яскравість збільшилася більш ніж двісті разів. У кампанії спостереження бере участь навіть відомий телескоп Hubble.