До Землі швидко наближається гігантський потенційно небезпечний астероїд (ФОТО)

Небесне тіло максимально зблизиться із Землею вже 21 липня

До Землі наближається великий потенційно небезпечний астероїд. Про це повідомляє видання in-space.

Стало відомо, що небесне тіло під назвою 2016 AJ193 направляється до нашої планети й максимально зблизиться з нею вже 21 липня.

Цей космічний камінь був відкритий ще у 2010 році. Його розмір становить близько 1,37 кілометра, він належить до групи Аполлона.

У момент максимального зближення відстань між ним і нашою планетою складе приблизно 3,43 мільйона кілометрів. 2016 AJ193 промчить повз нас на швидкості 26 кілометрів на секунду.

Для довідки: Спеціалісти з американського відомства NASA називають потенційно небезпечними астероїдами небесні тіла, які мають діаметр понад 140 метрів і зближуються із Землею на відстань менш як 7,5 мільйона кілометрів.

Зазначається, що наступна "зустріч" 2016 AJ193 і нашої планети відбудеться у 2080.

На схемі нижче орбіта 2016 AJ193 зображена білим кольором, а нашої планети - синім. Пунктиром позначені орбіти Венери, Меркурія і Марса.


Фото: in-space

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що NASA показало, як буде виглядати новий телескоп для виявлення астероїдів. Апарат зможе виявляти потенційно небезпечні небесні тіла розміром від 140 метрів в межах 30 мільйонів миль від нашої планети. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що фахівці з NASA планують відправити космічний апарат до одного з астероїдів. Стало відомо, що його повинна запустити космічна ракета виробництва компанії SpaceX. Зонд має прибути до небесного тіла через чотири роки після запуску. Подробиці - в нашій статті.