До Землі наближаються два астероїди: що відомо

NASA повідомляє, що до землі наближаються кілька астероїдів розміром з піраміду Хеопса

Американське Національне управління з аеронавтики та дослідження космосу повідомляє про те, що до Землі направляються кілька астероїдів.

За відомостями відомства, діаметр одного з астероїдів приблизно становить від 53 до 120 метрів, а висота близько 137 метрів, що трохи менше ніж піраміда Хеопса.

Дане небесне тіло максимально наблизиться до нашої планети сьогодні вночі, о 2:36 за київським часом. У цей час відстань між Землею та астероїдом складе приблизно 3 мільйони кілометрів. До відома, це більше, ніж відстань від Землі до Місяця в 8 разів. Його швидкість складе більше ніж 28 тисяч кілометрів на годину.

Другий астероїд має діаметр між 51 і 110 метрами. Він наблизиться до Землі на годину пізніше, о 3:18. У момент максимального зближення небесного тіла з Землею, відстань між ним і нашою планетою буде складати приблизно 6 мільйонів кілометрів. Його швидкість складає більше ніж 29 тисяч кілометрів на годину.

У NASA запевняють, що дані астероїди не несуть ніякої небезпеки для Землі, через те, що відстань до нашої планети занадто велика, а також вони мають відносно невеликі розміри.

Для довідки: 14 травня на відстані 5.8 мільйонів кілометрів від Землі пролетів астероїд довгою 118 метрів. Його швидкість становила 80 тисяч кілометрів на годину.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що NASA планує новий політ свого вертольота на Марсі: стала відома мета. А також інформувало про те, що вчені з NASA "перенесли" людей зі своїх будинків прямо на Марс (ВІДЕО).