Головна Новини HI-tech космос До Землі наближається великий астероїд
commentss НОВИНИ Всі новини

До Землі наближається великий астероїд

Сьогодні вночі астероїд пролетить повз Землю

11 грудня 2020, 11:16
Поділіться публікацією:

NASA повідомляє про те, що сьогодні, 11 грудня, повз нашу планету пролетить великий астероїд 2020 VC7. Відомо, що космічне тіло наблизиться до Землі о 2:03 ночі на відстані приблизно 5,62 мільйона кілометрів.

До Землі наближається великий астероїд

ФОТО: З відкритих джерел

Астрономам також вдалося дізнатися розміри астероїда. За їх словами, ширина 2020 VC7 становить 97 метрів, а це приблизна висота Біг-Бена. Відомо, що на цей момент астероїд переміщається в космосі зі швидкістю 7 км в секунду. Для порівняння — це швидше у 20 разів, ніж летить швидкісна куля.

Якби космічне тіло врізалося в Землю, то нашу планету чекала б катастрофа. Про це свідчать розміри та швидкість, з якою летить астероїд. Однак, ніякої небезпеки астероїд в собі не несе. Його траєкторія абсолютно безпечна для планети.

Вперше 2020 VC7 був помічений ще на початку листопада поточного року. Було з'ясовано, що він робить одне обертання навколо сонця за 3,23 земних роки. Максимальна відстань, на яку астероїд зміг наблизитися до Сонця склала 151 млн кілометрів.

Нагадаємо, в середині листопада цього року на рекордно близькій відстані від Землі теж пролітав астероїд. Відомо, що космічний об'єкт був всього за 350 кілометрів від нашої планети.

До слова, у 2005 році Конгрес США доручив NASA   до 2020 року знайти 90% космічних тіл, які максимально зближуються із землею. За розміром вони повинні були бути 140 або більше метрів.

Раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що недавно вчені відкрили відразу дві нові планети, а також про те, що в NASA попередили про черговий астероїд і оцінили небезпеку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини