Головна Новини HI-tech космос Британці мають намір прибрати побільше космічного сміття
commentss НОВИНИ Всі новини

Британці мають намір прибрати побільше космічного сміття

Космічне агентство Великої Британії виділило значну суму для просування нових сенсорних технологій

16 вересня 2020, 10:45
Поділіться публікацією:

Нові підходи до відстеження супутників і космічного сміття на орбіті вивчаються Космічним агентством Великої Британії. UKSA виділяє понад 1 мільйон фунтів стерлінгів семи фірмам на допомогу в просуванні нових сенсорних технологій та інтелектуальних алгоритмів, необхідних для інтерпретації їх даних. Про це повідомляє видання BBC.

Британці мають намір прибрати побільше космічного сміття

Пошук кращих способів спостереження за об'єктами, що рухаються навколо Землі, став пріоритетним завданням. У міру того, як запускається все більше і більше супутників, зростає занепокоєння про можливість зіткнення апаратів з космічним сміттям.

Великою проблемою є зростання кількості надлишкового обладнання та сміття на орбіті. За деякими підрахунками - близько 900 тисяч об'єктів розміром понад 1 см. Всі вони здатні завдати величезної шкоди або навіть знищити діючий космічний корабель при високошвидкісному зіткненні. Проекти, підтримувані UKSA, створюються як стартапами, так і більш відомими компаніями. Головна мета — поліпшити способи виявлення, визначення характеристик і відстеження об'єктів.

Хоча багато з цих проектів все ще знаходяться на стадії лабораторних досліджень, розробки компанії D-Orbit, присвячені розширенню можливостей деякого обладнання, вже використовується в космосі. Нещодавно компанія запустила апарат для перевезення і розгортання безлічі невеликих супутників. Вони використовують камери для фотографування околиць і відображення зірок з метою навігації. У D-Orbit є ідея використовувати зображення камер, щоб також ідентифікувати  сміття, що пролітає.

Як повідомляло видання "Коментарі", китайці успішно випробували 3D-принтер в космосі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини