Головна Новини HI-tech космос Базовий табір NASA на Місяці: як це буде виглядати
commentss НОВИНИ Всі новини

Базовий табір NASA на Місяці: як це буде виглядати

Заснування базового табору NASA на Місяці стартує в 2024 році, коли висадяться перші два астронавта

31 жовтня 2020, 22:07
Поділіться публікацією:

Нещодавно в блозі NASA була опублікована детальна стаття з планами освоєння Місяця людиною до кінця поточного десятиліття. Багато що з цього вже опубліковано в пресі, але сьогодні матеріал представлений в цілісному вигляді і заслуговує на особливу увагу, повідомляє видання 4you Dialy.

Базовий табір NASA на Місяці: як це буде виглядати

Як буде виглядати табір NASA на Місяці

У 2024 році в ході реалізації місії NASA Artemis в районі Південного полюса Місяця висадяться два астронавта: чоловік і жінка. Таким чином, в поточному столітті почнеться новий етап освоєння Місяця, який до кінця десятиліття повинен перетворитися в стабільний процес геологорозвідувальних робіт на природному супутнику Землі.

Після першої посадки в 2024 року нові експедиції на Місяць будуть відправлятися приблизно раз на рік. Для цього буде потрібно розбити базовий табір на місці приземлення. Планується, що табір буде складатися з стаціонарного укриття, пересувного будинку на колесах і місячного всюдихода з відкритим верхом. Ранні місії будуть короткостроковими — на тиждень або два, але в міру розширення табору місії по перебуванню на Місяці будуть продовжені до двох місяців для двох осіб або до місяця для чотирьох.

Нове місце посадки — Південний полюс Місяця — дає ряд переваг для тривалого перебування людини на її поверхні. Перший — це ймовірна присутність льоду і води. По-друге, довгий час знаходження Сонця над горизонтом, яке дає світло і можливість виробляти електрику від сонячних батарей.

В даний час NASA вивчає ряд комерційних пропозицій у вигляді повнорозмірних прототипів майбутніх місячних структур — середовища проживання людини і робіт на Місяці. Новий місячний костюм також готовий до випробувань і недавно почав випробування в басейні. Скафандри наступного покоління забезпечать підвищену мобільність, поліпшений зв'язок і більш надійне життєзабезпечення, ніж його попередники. Це дозволить екіпажу проводити більш складні експерименти і збирати більше унікальні геологічні зразки.

Як повідомляло видання "Коментарі", зонд NASA перестав втрачати зібрану астероїдну грунт.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини