Головна Новини HI-tech космос Астрономи виявили "мертву галактику": повідомляється про десятки тисяч зірок
commentss НОВИНИ Всі новини

Астрономи виявили "мертву галактику": повідомляється про десятки тисяч зірок

Залишки мертвої галактики Геракл становлять близько третини сферичного гало Чумацького Шляху

20 листопада 2020, 14:09
Поділіться публікацією:

Всередині нашого Чумацького Шляху була виявлена "померла галактика". Її відкриття може змінити наше розуміння історії Чумацького Шляху і того, як він перетворився на величезну зоряну мережу, яка оточує нас сьогодні.

Астрономи виявили "мертву галактику": повідомляється про десятки тисяч зірок

Виявлена мертва галактика Геракл

Вважається, що дана галактика, відома як Геракл, зіткнулася з Чумацьким шляхом 10 мільярдів років тому, коли наша галактика була ще зовсім юною. Залишки Геракла становлять близько третини сферичного гало Чумацького Шляху, повідомляють дослідники. Але, не дивлячись на величезні масштаби, астрономи не змогли побачити цю галактику, поки не отримали детальну інформацію про десятки тисяч зірок.

"Побачити цю галактику — це приголомшливо. Це дійсно мало в космологічному контексті — всього 100 мільйонів зірок — але становить майже половину маси всього гало Чумацького Шляху", — повідомив доктор Рікардо Скьявоне з Інституту астрофізичних досліджень університету Ліверпуля Джон Мур.

Група астрономів на чолі з доктором Скьявоне проаналізувала дані проєкту експерименту по галактичній еволюції (Apogee) обсерваторії Apache Point, в рамках якого зібрані великі обсяги інформації про більш ніж півмільйона зірок Чумацького Шляху.

"Щоб знайти "мертву галактику", подібну до цієї, нам потрібно було детально вивчити хімічний склад і рух десятків тисяч зірок", — сказав доктор Скьявоне.

Грунтуючись на своїх висновках, дослідники говорять, що зіткнення Геракла і Чумацького Шляху "було важливою подією в історії нашої галактики". Вони вважають, що це робить Чумацький Шлях незвичайним, тому що "більшість подібних масивних спіральних галактик мали набагато більш спокійне раннє життя".

Як повідомляло видання "Коментарі", Китай запустив в космос експериментальний супутник 6G.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини