Головна Новини HI-tech космос Арабські Емірати перенесли місію на Червону планету
commentss НОВИНИ Всі новини

Арабські Емірати перенесли місію на Червону планету

Запуск космічного зонда "Надія" був перенесений на кілька днів

14 липня 2020, 14:04
Поділіться публікацією:

Об'єднані Арабські Емірати перенесли на 17 липня запуск своєї місії на Марс через погодні умови на стартовому майданчику в Японії. Про це повідомив інформаційний ресурс National Post з посиланням на представників уряду ОАЕ.

Арабські Емірати перенесли місію на Червону планету

Зонд "Надія" повинен був стартувати з японського космічного центру Танегасіма о 12:51 за часом ОАЕ в середу для семимісячного польоту на Червону планету. Космічний зонд  перебуватиме на орбіті Марса і передаватиме на Землю інформацію про його атмосферу.

"Космічна місія ОАЕ, перша міжпланетна місія в арабському світі, стартує в п'ятницю 17 липня 2020 року о 12:43 за часом ОАЕ з Космічного центру Танегасіма", — повідомили в урядовому офісі зв'язку.

Зараз є вісім активних місій, які досліджують Марс. У цьому році ще дві місії відправлять США. ОАЕ вперше оголосила про плани місії у 2014 році та має намір досягти планети у 2021 році.

В ОАЕ, де проживає 9,4 мільйона осіб, значну частину яких складають іноземні робітники, не вистачає наукової та промислової бази великих космічних держав. У 2017 році країна запустила Національну космічну програму. Для розробки й побудови зонда "Надія", уряд країни та Дубайський космічний центр імені Мохаммеда бін Рашида (MBRSC) працювали з освітніми установами США, які мають досвід в освоєнні космосу.

Як повідомляло видання "Коментарі", в NASA розповіли, коли відправлять ракету на Марс.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини