Головна Новини HI-tech космос Американо-європейський космоліт критично наблизився до Венери
commentss НОВИНИ Всі новини

Американо-європейський космоліт критично наблизився до Венери

NASA і Європейське космічне агентство повідомили про великий успіх своєї місії

28 грудня 2020, 17:03
Поділіться публікацією:

Спільний американсько-європейський космічний апарат Solar Orbiter завершив перший обліт Венери на своєму шляху до Сонця. Найближче зближення космічного корабля з Венерою сталося в неділю о 12:39 за всесвітнім координованим часом (UTC).

Американо-європейський космоліт критично наблизився до Венери

ФОТО: ESA

"Перший #VenusFlyby завершено для #SolarOrbiter", — написав офіційний Twitter-дескриптор космічного корабля.

В рамках партнерства між NASA і Європейським космічним агентством (ЄКА) в лютому був запущений зонд для вивчення Сонця. Його місія полягає в проведенні безпрецедентних великих спостережень за Сонце, в отриманні перших зображень незвіданих полярних областей Сонця і в дослідженні зв'язку Сонця і Землі.

ЄКА заявило, що шлях орбітального апарату Solar Orbiter навколо Сонця був обраний так, щоб він знаходився "в резонансі" з Венерою, а це означає, що він буде повертатися в околиці планети кожні кілька орбіт і знову може використовувати гравітацію планети для зміни або нахилу своєї орбіти.

За повідомленням агентства, таке зближення відбудеться в серпні 2021 року. Спочатку космічний корабель буде знаходитися в тій же площині, що і планети, але кожне зближення з Венерою буде збільшувати нахил орбіти корабля. До 2025 року Solar Orbiter здійснить свій перший сонячний прохід під кутом нахилу 17 градусів, а до кінця десятиліття він збільшиться до 33 градусів, що дозволить побачити ще більше полярних регіонів.

Це призведе до того, що космічний апарат зможе робити перші в історії зображення полярних областей Сонця, що має вирішальне значення для розуміння того, як Сонце "працює", для дослідження зв'язку Сонця із Землею і того, як ми можемо краще передбачити періоди штормової космічної погоди, повідомило ЄКА.

Як повідомляло видання "Коментарі", Китай запустив в космос експерементальний супутник 6G.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини