Головна Новини HI-tech роботи Знищення цілей і патрулювання: на що здатний український наземний безпілотник Camel
commentss НОВИНИ Всі новини

Знищення цілей і патрулювання: на що здатний український наземний безпілотник Camel

Військові фахівці впевнені, що нова розробка допоможе зменшити втрати серед особового складу

24 липня 2020, 15:58 comments1545
Поділіться публікацією:

Військові фахівці з Чернігова випробовують нову дистанційно керовану платформу Camel з бойовою одиницею львівського виробництва. Про це повідомляє портал Saxon з посиланням на інформагентство Міністерства оборони України АрміяІнформ.

Знищення цілей і патрулювання: на що здатний український наземний безпілотник Camel

За словами провідного інженера з випробування підполковника Сергія Рудніченка, основними бойовими властивостями роботизованого комплексу є можливість його використання для штурму об'єктів і позицій противника, розвідки, знищення цілей, патрулювання і охорони військових складів, контрольно-пропускних пунктів та інших важливих об'єктів. Наступним етапом досліджень стане практична стрільба з звичайної стрілецької зброї.

Відзначається, що в цілому під час військового конфлікту на Донбасі робототехнічні системи використовувалися для участі в кількох наземних операціях із забезпечення вогневої підтримки, охорони периметра важливих об'єктів, евакуації поранених з поля бою, інженерного забезпечення і вирішення логістичних завдань. Їх використання мінімізує ризики втрат серед особового складу і збільшує пропускну здатність підрозділів під час виконання завдань.

В даний час розробкою платформ з дистанційним управлінням в Україні займається ряд вітчизняних підприємств, де роботи знаходяться на різних стадіях готовності.

Як повідомляло видання "Коментарі", дрон пройшов успішні випробування спільно з бойовим вертольотом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини