Головна Новини HI-tech роботи Здатний асистувати хірургам: японська компанія представила унікального медичного робота
commentss НОВИНИ Всі новини

Здатний асистувати хірургам: японська компанія представила унікального медичного робота

Роботизований асистент має чотири руки, а також оснащений іншими необхідними інструментами

21 листопада 2020, 08:28
Поділіться публікацією:

Провідний японський виробник деталей для літаків розглядає нові можливості в області хірургічних роботів. Цей крок компанії Kawasaki Heavy Industries здійснюється на тлі падіння попиту на комплектуючі для літаків через COVID-19.

Здатний асистувати хірургам: японська компанія представила унікального медичного робота

Японці створили робота хірурга. ФОТО: Daily Mail

Новий роботизований асистент Kawasaki, названий "хіноторі", має в своєму розпорядженні чотири руки, які оснащені різними інструментами і ендоскопічною камерою. Руки робота діють подібно людським пальцям. Він розроблявся спільно з виробником медичного обладнання.

Міністерство охорони здоров'я Японії повідомило, що Kawasaki є першим японським виробником, який отримав схвалення уряду на виробництво і продаж роботів-асистентів хірурга.

Офіційні особи компанії заявили про прагнення посилити вплив Kawasaki в області високоточних роботів, щоб збільшити її фінанси. У першій половині поточного фінансового року компанія демонструвала чистий збиток.

Як повідомляло видання "Коментарі", японські роботи-вовки будуть відлякувати ведмедів. У місті Такікава з'явилися два робота "Вовк-монстр" після того, як у вересні в околицях помітили ведмедів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини