Головна Новини HI-tech роботи В український стартап з виготовлення роботів-сортувальників інвестували 5 мільйонів доларів
commentss НОВИНИ Всі новини

В український стартап з виготовлення роботів-сортувальників інвестували 5 мільйонів доларів

У 2021 році Deus Robots випустив 40 роботів, план на наступний рік – 1000 машин

31 грудня 2021, 09:26
Поділіться публікацією:

Роботів-сортувальників Deus Robots у 2018 році вигадав український програміст Павло Пікулін. У їх розробку він залучив 500 тисяч доларів інвестицій та 1 мільйон доларів виклав з власної кишені. Нині його розробка допомагає сортувати відправлення на "Новій пошті". Але щоб розширити проект наприкінці грудня Пікулін отримав щедре влиття у 5 млн доларів. Про це повідомляє Forbes.

В український стартап з виготовлення роботів-сортувальників інвестували 5 мільйонів доларів

Deus Robots. Фото з Facebook

Зараз компанія Пікуліна збирає роботів в Україні , але закуповує деталі у Китаї, Європі та США. Щоб розширитись, у наступному році планують у Києві орендувати завод. І на це є кілька причин.

"В Україні є чимало талановитих праціників і тут їхню роботу буде легше контролювати, ніж якби завод відкривати в Китаї. До того ж, наступного року в Україні запустять Дія.City (податковий режим для ІТ-компаній та стартапів — ред.). На моє прохання у категорію резидентів додали стартапи-розробники робототехніки. Завдяки цьому буде вигідніше розробляти роботів саме в Україні", – розповів Павло Пікулін.
У 2021 роцікомпанія виготовила 40 роботів. Наступного року планують досягти позначку у 1 тисячу. З цим мають допомогти інвестиції від  BGV Trident Capital у 5 млн доларів.

Нині Deus Robots розробляє три види роботів-сортувальників: ті, що сортують вантаж вагою до 30 кг, перевозять стелажі до 300 кг і вантажать палети до 1 тонни. Наступного року стартап запустить три нові моделі, одна з яких зможе забирати посилки з полиць.

Українські роботи уже планують вихід на міжнародний ринок. Їхніми клієнтами можуть бути рітейли, поштові оператори, фармацевтичні та автомобільні компанії. В Україні стартап поки що працює лише із "Новою Поштою".

Читайте також: У Британії банк на Різдво помилково відправив клієнтам 130 мільйонів фунтів



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини