Головна Новини HI-tech роботи В Україні роботизують ремонт доріг: перші кроки вже зроблено
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні роботизують ремонт доріг: перші кроки вже зроблено

Новій платформі-роботу ALLY влаштували випробовування на Львівщині

1 вересня 2021, 08:52
Поділіться публікацією:

В Україні роботизують ремонт доріг: перші кроки вже зроблено

Робот-платформа для ремонту доріг, фото Укравтодор

Українські винахідники Євген Третяк і Антон Варавін розробили багатофункціональну платформу-робота, яка наразі тестується Службою автомобільних доріг у Львівській області. Про це повідомляє Укравтодор на своїй Facebook-сторінці.

Винахід стартаперів має полегшити процесс переміщення важковагового статкування, що буде у пригоді ремонтникам доріг. Розробники ALLY (так назвали робота) стверджують, що платформа однаково гарно працюватиме і на рівних дорогах, і в умовах повного бездоріжжя, а ще використовувати як підйомник. Окрім того, до ALLY можна під’єднувати освітлення чи різні електричні інструменти.

 "ALLY протестували на трасі М-06 Київ – Чоп поблизу села Бродки Львівської області. Робот допомагав здійснювати експлуатаційне утримання траси", — повідомили в Укравтодорі.

Керувати цим диво-приладом дуже просто, адже пультом до нього може звичайний смартфон.

На досягнутому розробники зупинятись не планують, адже в планах оснастити ALLY фрезами для косіння трави та здирання старого асфальту, і не тільки.  

Нагадаємо, що з 27 серпня на автомобільних дорогах Полтавської, Львівської, Волинської та Київської областей, а також у містах Запоріжжя, Мелітополь та Кривий Ріг запрацювали 20 нових приладів фіксації правопорушень, які контролюють дотримання вимог ПДР в автоматичному режимі.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що заступника директора Представництва Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні Марка Магалецького запідозрили в участі у корупційних схемах, пов’язаних із будівництвом окружної дороги навкого Житомира.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини