Головна Новини HI-tech роботи Роботи зможуть надрукувати органи прямо всередині людини
commentss НОВИНИ Всі новини

Роботи зможуть надрукувати органи прямо всередині людини

Мікроробот буде проникати в організм через ендоскоп і відновлювати тканини всередині тіла

20 серпня 2020, 11:30 comments1408
Поділіться публікацією:

3D-біопринтери вже стали реальністю в деяких країнах, і їх можна навіть використовувати в регенеративній медицині для трансплантації основних тканин і органів та відновлення травм. На жаль, сьогодні цю технологію дуже складно реалізувати через деякі проблеми. Наприклад, "біопринтери", як правило, досить великі та не можуть застосовуватися для відновлення внутрішніх тканин без інвазивної хірургії.

Роботи зможуть надрукувати органи прямо всередині людини

ФОТО: Tech Explorist

Як повідомляє видання Tech Explorist, щоб вирішити цю проблему, дослідницька група з Університету Цінхуа в Пекіні розробила прототип мікроробота, який проникає в організм через ендоскоп для відновлення тканин всередині тіла. Мікроробот використовує нову концепцію "біодруку in vivo in situ" для відновлення тканин в органах шлунка.

За словами співавтора проекту, професора Тао Сю з Університету Цінхуа, пошкодження стінки шлунка є поширеною проблемою травного тракту, і близько 12% населення світу страждають від нього тією чи іншою мірою. Біодрук — доставка нових клітин безпосередньо до місця рани для відновлення тканини — пропонує потенційно дуже корисний спосіб лікування проблеми. Однак поки ця технологія може використовуватися лише в обмеженому обсязі.

Роботи зможуть надрукувати органи прямо всередині людини - фото 2

На першому етапі дослідження була підтверджена можливість лікування пошкоджень стінки шлунка. Тепер дослідники хочуть ще більше зменшити друковану платформу мікророботів і розробити більш ефективні біочорнила. Це будуть наступні важливі віхи на шляху до повної реалізації технології. В майбутньому вона потенційно може бути використана для лікування різних ран всередині тіла без необхідності серйозного хірургічного втручання.

Як повідомляло видання "Коментарі", роботи продовжують займати місця людей в ресторанному бізнесі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини