Головна Новини HI-tech роботи Неймовірний реалізм: Disney представив робота з людською мімікою
commentss НОВИНИ Всі новини

Неймовірний реалізм: Disney представив робота з людською мімікою

Робот Disney здатний імітувати рухи людини, дивитися прямо і моргати

3 листопада 2020, 01:15
Поділіться публікацією:

Команда вчених Disney продемонструвала результати роботи над роботом, чий погляд неймовірно схожий людський. Як запевняють розробники, ця технологія може проявити себе не тільки в парках розваг. Про це повідомляє World Today News.

Неймовірний реалізм: Disney представив робота з людською мімікою

Створено робота з людською мімікою

З року в рік роботи стають все більш схожими на людей. Їх рухи і зовнішній вигляд постійно вдосконалюються, але люди все ще чітко розуміють, що говорять з машинами. Тепер з'явився проєкт, який може вирішити проблему помітної неприродності таких роботів.

Інженери Disney і вчені-робототехніки розробили систему, яка дає роботам-гуманоїдам набагато більш реалістичний вигляд. Показана машина імітує рухи людини, дивиться прямо і моргає. Також можна побачити дуже стрибаючі рухи очей, які виглядають випадковими. Так само, як у людини, яка щось помічає, дивлячись на всі боки.

Рухи голови більш природні, а груди трохи підводяться — як при диханні. Завдяки датчику, розташованому в області грудей, робот знає, коли йому слід повернутися до конкретної людини. Якщо під час взаємодії з людиною він почує здалеку звук, він подивиться в тому напрямку і продовжить розмову. Така поведінка змушує машину поводитися більш людяно.

Винахід дозволить комфортно розмовляти з роботом, який починає більше бути схожим на живу істоту, ніж на машину з камерою і штучним інтелектом. Не виключено, що ця технологія буде широко використовуватися у всіх нових роботах, які будуть взаємодіяти з людьми.

Як повідомляло видання "Коментарі", робот підняв тривогу, коли його спробували вкрасти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини