Головна Новини HI-tech роботи Найбільша у світі мережа супермаркетів відмовилася від використання роботів
commentss НОВИНИ Всі новини

Найбільша у світі мережа супермаркетів відмовилася від використання роботів

В умовах пандемії процес автоматизації великих супермаркетів суттєво прискорився

3 листопада 2020, 10:46 comments1073
Поділіться публікацією:

Гігант роздрібної торгівлі Walmart відмовився від планів використання роботів для відстеження запасів. Про це повідомляє BBC.

Найбільша у світі мережа супермаркетів відмовилася від використання роботів

Walmart відмовляється від роботів

Найбільша у світі мережа супермаркетів заявила про припинення партнерства з Bossa Nova Robotics, яка виробляла пересувних роботів. Машини сканують полиці, щоб переконатися, що всі товари є в наявності, а ціни точні. Вони були розроблені, щоб допомогти звичайним магазинам конкурувати з такими інтернет-гігантами, як Amazon і Alibaba. Роботи використовуються в магазинах Walmart з 2017 року.

"Цю ідею ми випробували приблизно в 500 магазинах", — йдеться в заяві Walmart.

Walmar заявив, що продовжить експериментувати з новими технологіями у своїх магазинах. Гігант роздрібної торгівлі продовжує використовувати у своїх магазинах інших роботів, в тому числі автономні скрубери для підлог.

Відсутність запасів є проблемою для роздрібних торговців, оскільки це може вплинути на продажі, якщо покупці не можуть знайти товар на полицях магазинів. Точна інвентаризація також важлива для служби самовивозу і доставки Walmart, яка стає все більш популярною.

В умовах жорсткої конкуренції між роздрібними торговцями інші компанії використовували інші підходи до автоматизації. Інтернет-магазини, такі як Amazon і Alibaba, намагалися підвищити ефективність, використовуючи роботів на своїх складах.

У 2012 році Amazon купила компанію, що займається робототехнікою, щоб підвищити ефективність своїх центрів виконання замовлень, де зараз використовується понад 200 000 роботів. Ще один конкурент Walmart, Target, більш неохоче використовує роботів у своїх магазинах, вважаючи за краще замість цього, щоб покупці взаємодіяли з продавцями.

Як повідомляло видання "Коментарі", експерти розповіли, коли роботи остаточно замінять людей.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини