Головна Новини HI-tech роботи Кур'єри більше не потрібні: роботи Panasonic почнуть розвозити товари
commentss НОВИНИ Всі новини

Кур'єри більше не потрібні: роботи Panasonic почнуть розвозити товари

Робот може уникати перешкод самостійно, але його пересування буде контролювати оператор

8 грудня 2020, 01:15
Поділіться публікацією:

Корпорація Panasonic повідомила в понеділок, що в лютому почне випробування безпілотного робота доставки додому в житловому районі недалеко від Токіо, оскільки пандемія коронавіруса підвищила попит на послуги зі зменшеним або відсутнім контактом між людьми.

Кур'єри більше не потрібні: роботи Panasonic почнуть розвозити товари

ФОТО: JD Corporate Blog

Panasonic планує перевірити здійсненність доставки з використанням автономного робота, який може переміщатися з максимальною швидкістю 4 кілометри на годину з завантаженими товарами доставки. Цей невеликий робот, розроблений фірмою з Осаки, буде використовуватися в зоні, призначеній для демонстрації передових технологій в рамках спільного проекту з місцевою владою та іншими фірмами.

Безпілотні роботи привернули до себе підвищену увагу в умовах глобальної пандемії коронавіруса, в результаті якої у деяких людей виникла необхідність уникати контактів і залишатися вдома. Спалах вірусу привів до того, що все більше людей стали робити покупки в інтернеті і доставляли додому їжу і інші товари, але нестача робочої сили в ряді галузей, включаючи доставку посилок, була проблемою в Японії.

Компанія Panasonic вже приступила до першого етапу випробувань, який планується провести до кінця грудня, поставивши безпілотного робота на дорогу загального користування в позначеній зоні під назвою Fujisawa Sustainable Smart Town, розташованої в Фудзісава, префектура Канагава.

На другому етапі робот буде доставляти їжу і предмети першої необхідності, куплені в магазинах, жителям району в період з лютого по березень. За повідомленнями Panasonic, робот може уникати перешкод самостійно, але ним можна буде керувати дистанційно, коли автономне водіння неможливе.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Україні успішно випробували вітчизняного бойового робота.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини