Головна Новини HI-tech роботи Alexa запропонувала дитині доторкнутися до штекера в розетці монетою - Amazon відреагував
commentss НОВИНИ Всі новини

Alexa запропонувала дитині доторкнутися до штекера в розетці монетою - Amazon відреагував

У Amazon стверджують, що такого не повториться і вони одразу оновили систему

30 грудня 2021, 08:25
Поділіться публікацією:

У США віртуальний асистент Alexa, вбудований у колонку,  запропонував 10-річній дівчинці доторкнутися до штекера в розетці монетою. Таку небезпечну пропозицію асистент зробив, коли дитина нудилась і запитала, чим їй зайнятись. За словами мами дівчинки, вона цього не зробила, бо вже в своєму віці розуміла наслідки таких дій. Але скаргу до Amazon вони надіслали. Про це повідомляє BBC.

Alexa запропонувала дитині доторкнутися до штекера в розетці монетою - Amazon відреагував

Alexa сказала дитині запхнути монету до розетки. Фото відкритих джерел

"Вставте зарядний пристрій в розетку наполовину, а потім візьміть монетку пенні і доторкніться нею до відкритих зубців", — сказала Alexa.

Мама дівчинки написала у Twitter, що вони часто використовували Alexa у своєму дозвіллі: просили асистента знайти їм в інтернеті цікаві ігри або фізичні вправи. Але такого від системи вона не очікувала. Коли вона почула з іншої кімнати інструкцію Alexa, то одразу скасувала запит.

У компанії Amazon, яка розробила цього асистента, одразу відреагували на інциндент. Заявили, що систему одразу оновили і більше такого не повториться.

"Довіра клієнтів для нас важливіше усього, що ми робимо, і Alexa має надавати клієнтам точну та корисну інформацію. Як тільки нам стало відомо про цю ситуацію, ми одразу  вжили оперативні заходи, щоб усе виправити", — йдеться у заяві Amazon.

Пропозиція віртуального асистента Alexa, яка була продиктована дитині, це так званий флешмоб із TikTok, який називають "виклик з пенні". Така витівка, за словами пожежників, може не лише викликати пожежу у домі, але і пошкодити пальці рук.

Читайте також: Ілон Маск продав акції Tesla ще на $1 мільярд



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини