Головна Новини HI-tech телефони Як зберегти важливу інформацію з Telegram, якщо месенджер перестане працювати
commentss НОВИНИ Всі новини

Як зберегти важливу інформацію з Telegram, якщо месенджер перестане працювати

Інструкція, як зберегти історію чатів, фото, відео та інших даних з Telegram на комп'ютері або смартфоні.

26 серпня 2024, 08:47
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Після арешту засновника Telegram Павла Дурова підвищився ризик, що популярний месенджер може перестати працювати. Крім того, з початку повномасштабного вторгнення, в Україні обговорюється можливість регуляції або блокування Telegram. Портал "Коментарі" розповідає, як можна зберегти листування, фото, відео та інші файли з Telegram.

Як зберегти важливу інформацію з Telegram, якщо месенджер перестане працювати

Як зберегти інформацію з Telegram. Фото з відкритих джерел

Месенджер Telegram автоматично зберігає ваші дані та історію чатів у свої хмарних сервісах, саме тому, коли користувач заходить з нового пристрою, він легко може отримати доступ до інформації. Якщо ж потрібна офлайн-копія історії чатів або даних, Telegram має функцію експорту файлів.

Щоб зберегти усі важливі дані на комп’ютер потрібно скористатись версією месенджера для комп’ютера — Telegram Desktop та зайти у розділ "Налаштування". У цьому меню потрібно обрати пункт "Розширені", де у низу буде підпункт "Експортувати дані Telegram".

Після цього відкривається нове вікно в якому можна обрати файли, які вам потрібно зберегти: інформація про акаунт, список контактів, архів історій. Також доступні параметри експорту чатів, медіа, зокрема фото, відео, голосові повідомлення та інші файли.

У кінці пропонується обрати шлях, за яким буде збережено файли на вашому комп’ютері, а також їх формат: 

  • - HTML – зручний для перегляду;
  • - JSON – зручний для програм.

Після обраних параметрів налаштувать натискаємо кнопку "Експортувати". Відкривається нове віконце, яке показує процес експорту та збереження файлів з Telegram на комп’ютер користувача. Це вікно можна закрити — воно працюватиме у фоновому режимі, що дозволяє продовжувати користуватись месенджером, однак з Telegram непотрібно виходити, щоб не зупинити процес експорту файлів.

Також Telegram дозволяє експортувати історію кожного чату окремо. Для цього потрібно зайти в налаштування чату у верхньому правому куті та обрати пункт "Експортувати історію чату". Після чого відкриється подібне меню, як і з загальним експортом даних з Telegram.

Якщо ви користуєтесь Telegram зі смартфона, то окремі файли можна зберігати на власний пристрій, а фрагменти листування можна зберігати скриншотами та складати в окрему теку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Telegram зробили першу заяву після арешту Дурова.

Також "Коментарі" писали про те, що для Росії означає арешт Дурова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини