Головна Новини HI-tech телефони Як швидко висушити телефон, що впав у воду
commentss НОВИНИ Всі новини

Як швидко висушити телефон, що впав у воду

Експерт Сергій Кузьменко розповів, що потрібно робити зі смартфоном, якщо він впав у воду або на нього розлилася якась рідина

6 травня 2021, 12:15 comments1082
Поділіться публікацією:

У сучасному світі складно обходитися без смартфона, він супроводжує нас всюди: на роботі, вдома, на прогулянці або відпочинку. Але бувають випадки, коли гаджет випадково вилітає з рук і потрапляє в воду. Як йому надати "першу допомогу"?

Як швидко висушити телефон, що  впав у воду

Як висушити смартфон, який впав у воду (фото з відкритих джерел)

У таких ситуаціях потрібно діяти дуже швидко. Експерт Сергій Кузьменко каже, що насамперед потрібно дістати телефон, витягнути батарею, SIM-карту, карту пам'яті. Потім за допомогою сухої ганчірки зітріть видимі сліди води, але не трусіть. Головне — не вмикайте телефон і не натискайте жодних кнопок.

За словами експерта, не варто довіряти народним способам, наприклад, засипати телефон рисом, щоб той забрав вологу. Телефону потрібно висохнути зсередини, а не зовні, тобто рис може і висушить, але на той час вода вже зробить свою справу. Найкраще віднести його до майстерні, де фахівець за допомогою ультразвукової обробки допоможе прибрати з гаджета воду, яка в ньому залишилася, інакше корозія продовжиться, і апарат буде складно "врятувати". Але пам'ятайте, що все залежить від ступеня пошкоджень і самого телефону.

Нагадаємо, що в сучасному світі практично кожна людина користується ноутбуком, адже це необхідний пристрій і для роботи, і для відпочинку. Згідно зі статистикою, користувачі замінюють ноутбуки раз в чотири роки. Що ж потрібно зробити, щоб продовжити термін служби своєї техніки?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що ноутбук — дуже практична і необхідна річ в роботі. І багато людей проводять за ним час, попиваючи чай або каву, не завжди усвідомлюючи, що вони можуть стати причиною його поломки. Що ж робити, якщо на клавіатуру потрапила рідина?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Експерт

7 травня 2021, 06:47

Статью писал недоумок, как можно в современном телефоне быстро достать батарею


Новини