Як не допустити вибуху смартфона на морозі

Експерт Олександр Маляревський розповів, як уберегти свій смартфон від поломки й вибуху на холоді

Будь-який ґаджет може нормально функціонувати при певному температурному режимі, а при сильній спеці або морозі пристрій починає "глючити" і може навіть вибухнути. Як цього не допустити, розповів експерт Олександр Маляревський, передає радіо Sputnik.

Фахівець зазначив, що переохолодження батареї може призвести до складних хімічних процесів, які можуть мати неприємні наслідки. Якщо смартфон і не вибухне, але ефективність його роботи помітно знизиться.

Щоб не допустити поломки телефону при мінусових температурах, експерт радить дбайливо поводитися з ґаджетом. Низька температура уповільнює всі процеси: м'ясо у морозилці збережеться краще, ніж у холодильнику, адже бактерії менш активні. Так само і з акумулятором, тільки замість мікроорганізмів у ньому "трудяться" іони літію. Насамперед потрібно зберігати телефон не у зовнішній, а у внутрішній кишені одягу. Крім того, перечитайте інструкцію, щоб дізнатися, за яких умов він може нормально працювати. За можливості уникайте розмов на морозі, бо на акумулятор відбувається сильний вплив і ймовірність відключення смартфона дуже зростає.

Нагадаємо, що на смартфоні у багатьох людей можна знайти непотрібні функції, які витрачають батарею даремно. Через це ґаджет швидше розряджається, а це може викликати низку незручностей. Експерт Максим Назаренко розповів, як можна користуватися смартфоном тривалий час без підзарядки.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що українцям назвали важливу умову використання смартфона, привезеного з-за кордону.