Головна Новини HI-tech телефони Як дізнатися, що ваш мобільний телефон прослуховується
commentss НОВИНИ Всі новини

Як дізнатися, що ваш мобільний телефон прослуховується

Багато людей підозрюють, що їх телефон прослуховується

24 грудня 2020, 13:40
Поділіться публікацією:

Смартфони міцно увійшли в наше життя, в цих гаджетах ми зберігаємо дуже багато інформації про себе, тому побоюємося, щоб ці дані не потрапили в чужі руки. Мабуть, кожен хоч раз ловив себе на думці, що його телефон можуть прослуховувати. Але так чи просто встановити цю прослушку і як її виявити?

Як дізнатися, що ваш мобільний телефон прослуховується

як дізнатися, що телефон на прослушці (фото з відкритих джерел)

Експерти перерахували декілька "симптомів", які допомагають розпізнати стеження в домашніх умовах:

— Швидкий розряд акумулятора. Якщо у вас в телефоні є якийсь шпигунський пристрій, тоді він буквально буде "з'їдати" весь ваш заряд батареї, при чому дуже швидко.

— Перегрівання батареї. Шкідливі програми будуть сильно гріти ваш мобільний телефон, навіть коли він знаходиться в автономному режимі. Але тут варто зробити поправку на "вік" вашого гаджета, можливо, сили його батареї вичерпуються так швидко не через прослушку.

— Незрозуміла активність. Підозру повинні викликати незрозумілі дії телефону, наприклад, самостійно включене підсвічування або перезавантаження. Ці ознаки можуть вказувати на те, що хтось має віддалений доступ до вашого смартфону.

— Довге вимкнення телефону. Якщо вірусів і шкідливих програм на вашому телефоні немає, тоді його довге вимикання може свідчити про те, що вас прослуховують.

— Незрозумілі перешкоди під час дзвінка. Якщо ви помічали, що під час розмови з кимось телефоном виникають різні перешкоди, то швидше за все ваш гаджет "під ковпаком".

— Постійний фоновий шум. Якщо ви при кожній розмові чуєте в трубці якийсь відлуння або клацання, тоді варто перевірити свій пристрій на елементи прослушки.

Дотримуючись наших рекомендацій ви зможете зрозуміти як перевірити телефон на прослушку. Якщо ж у вас виникли підозри та, головне, ви знаєте причини, чому телефон можуть прослуховувати, то краще убезпечити себе від цього. Для цього слід звернутися до фахівців або змінити телефон і сім-карту.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як мобільні телефони можуть нашкодити здоров'ю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини