Головна Новини HI-tech телефони Українці покладаються на Telegram для отримання новин під час війни
commentss НОВИНИ Всі новини

Українці покладаються на Telegram для отримання новин під час війни

Більшість мешканців країни під час війни беруть новини з Телеграму, інших соціальних мереж, а також сайтів новин

3 листопада 2023, 22:25
Поділіться публікацією:

Під час війни українці віддали перевагу соціальним мережам та сайтам новин, як джерелу новинної інформації. Серед соціальних мереж перед веде Telegram. Такі результати щорічного опитування USAID/Internews, повідомляють "Коментарі".

Українці покладаються на Telegram для отримання новин під час війни

Телеграм є джерелом новин

Опитування продемонструвало продовження тенденції до зниження споживання новин через телебачення. Більшість дорослих українців (76%) отримують новини із соціальних мереж, а частина людей, які користуються одночасно телебаченням і соціальними мережами для отримання новин, стрімко зменшується – лише 21% у 2023 році.

У 2021 році лише 20% українців використовували Telegram як джерело новин. Це число різко зросло до 60% після повномасштабного вторгнення Росії у 2022 році. Цього року Telegram залишається основною соціальною мережею для споживання новин, демонструючи значне зростання до 72%.

Ще 40% респондентів читають новинні сайті, які посідають друге місце (за Телеграмом), як джерело інформації.

Натомість, частка українців, які отримують новини з ТБ знизилась з 85% 2015 році до 30% у 2023 році. При цьому 87% від загальної кількості респондентів отримують новинну інформацію, використовуючи смартфони.

Під час згадуванного досліждення очні інтерв’ю та фокус-групи проводилися з липня до вересня цього року.

Нагадаємо, що напередодні секретар РНБО України Олексій Данілов в інтерв'ю заявив, що вважає Телеграм шкідливим застосунком, через який, ймовірно,  можуть шпигувати за користувачем. Окрім цього, за умови відповідних зверненнь, не виключив його заборону в Україні.

Internews — міжнародна неприбуткова організація, яка підтримує незалежні медіа у 100 країнах. Вона навчає журналістів, протидіє дезінформації та пропонує бізнес-експертизу, щоб допомогти медіа стати фінансово незалежними.

Тим часом, окупанти заявили про застосування ЗСУ нової зброї

У Зеленського розповіли, коли можуть відбутися вибори.

А футболісти “Динамо” та “Шахтаря” вшанували пам'ять Артема Франкова перед матчем.   



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

SS

3 листопада 2023, 23:11

В новостных каналах одно вранье и цензура! Веры нет!!!

Ігор

3 листопада 2023, 23:00

Подякувати брехливому телемарафону корумпованих. Світ змінюється, відбувається глобальний переділ світу. Формуються різні центри впливу, монополії США прийшов кінець. Маразм Байден зробив величезну помилку і програв боротьбу за збереження монополії. Мислення категоріями другої світової привело до поразки. Так само боротьба з впливом санкцій, тепер буде різноманіття технологій і software, а от інтеграція і сумісність стануть набагато дорожчими.


Новини