Головна Новини HI-tech телефони Продажі смартфонів злетіли завдяки новим технологіям ІІ
commentss НОВИНИ Всі новини

Продажі смартфонів злетіли завдяки новим технологіям ІІ

Samsung та Apple лідирують на ринку смартфонів, показавши рекордне зростання

15 липня 2024, 14:06
Поділіться публікацією:

Світовий продаж смартфонів у другому кварталі 2024 року збільшився на 6%, показавши найвище зростання за останні три роки. На думку аналітиків з Counterpoint Research, цей стрибок пов'язаний із тим, що люди частіше оновлюють телефони через нові функції штучного інтелекту.

Продажі смартфонів злетіли завдяки новим технологіям ІІ

Найпопулярніші бренди смартфонів у 2024 році

До кінця 2024 року очікується, що смартфони з ІІ займуть 11% ринку. Нові можливості цих пристроїв приваблюють покупців.

Samsung зберігає лідерство із 20% ринку, збільшивши свою частку на 5%. Apple посідає друге місце з 16%, хоча їхня частка зменшилася на 1%. Xiaomi, що замикає трійку лідерів, показав зростання 22%. У наступних позиціях знаходяться Vivo та Oppo, кожен із 8% ринку.

Аналіз Counterpoint також показує, що частка п'яти найбільших брендів зменшилася порівняно з минулим через конкуренцію від Huawei і Honor. Загалом десять провідних брендів тримають близько 90% ринку.                                                              

Популярність смартфонів з ІІ та інші технологічні новинки продовжують залучати інтерес покупців, що сприяє зміцненню ринку.             

Читайте також на порталі "Коментарі" — З початку 2024 року ринок смартфонів значно поповнився моделями, які поєднують у собі доступну вартість та високу якість. Серед численних пропозицій ринку споживачам може бути складно зробити правильний вибір. На допомогу приходять фахівці, які виділяють найкращі моделі. Згідно з останніми оглядами експертів, в 2024 найбільшу увагу заслуговують дві моделі смартфонів: Samsung Galaxy A15 5G і Moto G Power (2024).



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини