Головна Новини HI-tech телефони П'ять популярних міфів про смартфони, в які всі вірять
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять популярних міфів про смартфони, в які всі вірять

Пора розвінчати ці міфи про смартфони

17 січня 2021, 16:35 comments2206
Поділіться публікацією:

Смартфони щільно увійшли в наше життя, і це не дивно, адже за допомогою цього гаджета ми спілкуємося, працюємо, дізнаємося нову інформацію, розслабляємося. Але навколо цього диво-пристрою існує величезна кількість різних міфів і більшість людей в них сліпо вірять. Пора б їх розвінчати.

П'ять популярних міфів про смартфони, в які всі вірять

міфи про смартфони / Фото з відкритих джерел

Якщо смартфон впав у воду, його потрібно покласти в рис і сушити феном

При падінні смартфона в воду, в народі радять покласти його в рис або гречку, щоб ці крупи увібрали в себе вологу. Також пристрій нібито потрібно просушити за допомогою фена. Але всі ці поради не працюють і є міфом. Крупи не допоможуть позбавити смартфон від води, яка в нього потрапила, а гаряче повітря фена може пошкодити його пластикові деталі. Експерти радять в таких випадках вимкнути телефон і віднести його в сервіс.

У режимі "Політ" смартфон заряджається набагато швидше

Більшість людей вважає, що якщо відключити в смартфоні Wi-Fi, GPS і інші функції й поставити його на режим "Політ", тоді він буде заряджатися набагато швидше, тому що витрата енергії знизитися. Однак, дослідники провели експеримент і довели, що не варто морочитися, адже з включеним режимом "Політ" телефон заряджається всього на 1 хвилину швидше, ніж без нього.

Не можна залишати смартфон заряджатися на ніч

Існує думка, що телефон не можна на всю ніч залишати на зарядці, бо він перестане тримати заряд і незабаром почне швидко його втрачати. Але це помилка. Насправді в смартфонах знаходяться літієві батареї, які захищені від перезаряджання.

Тримати смартфон поруч з банківською картою — погана ідея

Вважається, що магнітне поле смартфона може пошкодити магнітну стрічку на банківській картці, тому їх потрібно тримати якомога далі один від одного. Насправді ж, поле смартфона дуже слабке, тому не варто турбуватися.

Якщо не включити режим "Політ" в літаку, можна спровокувати катастрофу

Раніше включені смартфони на борту літака дійсно могли створювати перешкоди для апаратури на борту, але зараз технології стали набагато досконалішими, це стосується, як гаджетів, так і навігаційних приладів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому насправді ми залежимо від смартфонів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини