Головна Новини HI-tech телефони Оновлення iOS 18: список підтримуваних пристроїв
commentss НОВИНИ Всі новини

Оновлення iOS 18: список підтримуваних пристроїв

iOS 18: ІІ-функціонал, сумісність пристроїв та дати випуску

5 червня 2024, 12:55
Поділіться публікацією:

Напередодні офіційної презентації нової операційної системи iOS 18, запланованої на 10 червня, Apple анонсує низку значних змін, включаючи покращені функції на базі штучного інтелекту. Головною фігурою оновлення стає прокачана версія голосового помічника Siri, але й інші не менш значущі інновації.

Оновлення iOS 18: список підтримуваних пристроїв

Apple анонсувала iOS 18: все, що потрібно знати про нову ОС

Згідно з попередніми даними, iOS 18 підтримуватиме всі моделі iPhone, які працювали на iOS 17, проте для використання повного потенціалу ІІ-функцій буде потрібно новий iPhone 15 Pro. Це пов'язано з наявністю в ньому процесора A17 Pro та 16-ядерного нейрочіпа, що робить його значно потужнішим у порівнянні з попередніми моделями.

На жаль, власники моделей від iPhone 15 і нижче, включаючи iPhone SE останніх поколінь, не отримають доступу до всіх нововведень ІІ через обмеження в апаратній частині. Список сумісних пристроїв включає:

  • iPhone 15 та 15 Plus

  • Усі моделі iPhone 14

  • Усі моделі iPhone 13

  • Всі моделі iPhone 12

  • Усі моделі iPhone 11

  • iPhone XS та XS Max

  • iPhone XR

  • iPhone SE (2020 та 2022 року випуску)

Крім iOS 18, Apple також представить оновлення для iPadOS 18 і macOS 15, які також збагатяться ІІ-функціями, що вимагають мінімум процесор M1, що залишить за бортом пристрою старше 5-го покоління iPad і всі Mac на базі Intel.

Це оновлення стане найбільшим в історії програмного забезпечення для iPhone, як стверджують джерела. Очікується, що нова функціональність, включаючи гнучкіше налаштування робочого столу за аналогією з Android, дозволить користувачам налаштовувати інтерфейс на свій розсуд.

Apple ставить на те, що нові ІІ-функції і нові можливості налаштування інтерфейсу стануть ключовим стимулом для користувачів до оновлення їх пристроїв. Повний реліз iOS 18 заплановано на вересень після презентації iPhone 16.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Apple анонсувала iOS 18: все, що потрібно знати про нову ОС

Новини