Головна Новини HI-tech телефони Оголосили нового лідера на ринку смартфонів: який бренд став найбільш продаваним
commentss НОВИНИ Всі новини

Оголосили нового лідера на ринку смартфонів: який бренд став найбільш продаваним

Apple знову на першому місці за продажами смартфонів у всьому світі після рекордної перемоги в Китаї

27 січня 2022, 16:04
Поділіться публікацією:

Apple знову стала найбільш продаваним брендом смартфонів на світовому ринку. Про це повідомляє CNN.

Оголосили нового лідера на ринку смартфонів: який бренд став найбільш продаваним

Логотип Apple - фото з відкритих джерел

Про це свідчать результати двох окремих дослідницьких звітів, які з’явилися незадовго до того, як технологічний гігант має оприлюднити свої прибутки за останній квартал.

У звіті Counterpoint Research, опублікованому в середу, 26 січня, говориться, що Apple досягла своєї "найвищої" частки ринку в Китаї за три місяці до грудня. Це вперше за шість років, коли виробник iPhone вийшов на перше місце в країні.

Частка ринку Apple в Китаї досягла 23% в останньому кварталі 2021 року в порівнянні з 16% за аналогічний період попереднього року. За даними Counterpoint, це зростання відбулося через те, що загальні продажі смартфонів в Китаї впали на 9% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

"Безпрецедентні" показники в Китаї допомогли Apple повернути собі позиції світового лідера ринку, йдеться в окремому звіті, опублікованому минулого тижня Canalys, який не містить власних даних про продажі в Китаї.

Дослідницька фірма каже, що американський гігант обійшов Samsung під час вирішального курортного сезону, причому частка кожної компанії в усьому світі становить 22% і 20% відповідно.

"Apple повертається на лідируючі позиції ринку смартфонів після трьох кварталів, завдяки чудовій продуктивності iPhone 13", – написав у звіті аналітик Canalys Саньям Чаурасія.

У минулому кварталі Apple відчула різке зростання, оскільки, за словами аналітика Counterpoint Research Менгмен Чжана, вона швидко "піднялася на перше місце в Китаї відразу після виходу iPhone 13".

"Крім того, Huawei, основний конкурент Apple на ринку преміум-класу, зіткнувся зі зниженням продажів через тривалі санкції США", – додала вона. Американські обмеження придушили можливість китайського виробника отримувати критичні компоненти для своїх пристроїв.

Конкуренція загострюється, і Samsung готується до запуску великого смартфона наступного місяця.

Як повідомляли раніше "Коментарі", компанія Apple планує створити щось цікаве з "Формулою-1".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини