Головна Новини HI-tech телефони Корейці створили плівку для смартфонів з функцією самовідновлення
commentss НОВИНИ Всі новини

Корейці створили плівку для смартфонів з функцією самовідновлення

Спеціальний матеріал зможе самостійно усувати подряпини і пошкодження

21 грудня 2020, 01:15
Поділіться публікацією:
Корейський інститут науки і технологій (KIST) оголосив, що дослідницька група на чолі з доктором Ен-Чхе Юнгом і Хак Су Ханом з Університету Йонсей змогла розробити безбарвний електронний матеріал, який може самовідновлюватися при тріщинах або пошкодженнях.
Безбарвний поліїмід (CPI) володіє унікальними механічними, електричними і хімічними властивостями. Він відрізняється прозорістю, як скло, поряд з високою міцністю на розрив і не дряпається навіть після сотень тисяч складок. Таким чином, він широко комерціалізується і використовується в мобільних продуктах, таких як складні і гнучкі дисплеї, а також широко використовується у багатьох галузях, таких як аерокосмічна промисловість і фотоелементи.
Щоб підтримувати швидке самовідновлення від тріщин і пошкоджених функцій, зберігаючи при цьому переваги безбарвного поліїміда, дослідницька група розробила безбарвний поліїмід, що відновлюється, використовуючи масло, здобуде з насіння льону. Вони виготовили мікрокапсули, наповнені лляною олією, потім створювали верхні загоюючі шари шляхом змішування виготовлених мікрокапсул з силіконом і нанесення на них безбарвних поліїмідів. У матеріалі, розробленому командою, мікрокапсули ламаються при механічному пошкодженні, потім лляне масло витікає і тече в пошкоджену область, щоб затвердіти, тим самим загоюючи пошкоджену область.
Така здатність до самовідновлення має ту перевагу, що дозволяє відновлювати локальні пошкодження. Інші матеріали з розвиненими досі здібностями до самовідновлення можна було використовувати тільки з м'якими матеріалами і ремонтувати тільки шляхом впливу на них високотемпературного нагріву.
З іншого боку, матеріал, розроблений в ході цього дослідження, здатний до самовідновлення, навіть якщо він виконаний з твердого матеріалу, і він може самовідновлюватися при кімнатній температурі, не вимагаючи високотемпературного нагріву.

Корейці створили плівку для смартфонів з функцією самовідновлення

ФОТО: Jhalak.com



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини