Головна Новини HI-tech телефони Експерти розповіли, чи шкідливо заряджати телефон усю ніч
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти розповіли, чи шкідливо заряджати телефон усю ніч

Одна з основних речей, яка може зашкодити телефону і навіть повністю вивести його з ладу - це перегрів. Саме тому необхідно розібратися з такою звичкою як постійна зарядка гаджета вночі.

17 січня 2023, 02:15
Поділіться публікацією:

Багато хто впевнений, що найбільш уразливе місце в їхньому мобільному телефоні – це акумулятор. Саме тому деякі люди цілеспрямовано ставлять свої гаджети на всю ніч на зарядку, навіть не замислюючись про наслідки.

Експерти розповіли, чи шкідливо заряджати телефон усю ніч

Чи можна заряджати телефон усю ніч/Фото: Amazon

Експерти не перестають говорити, що головна небезпека для будь-якого телефону — це перегрів. Якщо бездумно заряджати пристрій цілу ніч, ви можете зіткнутися з низкою неприємностей.

Так, залишати телефон всю ніч на зарядці категорично не рекомендується. По-перше, це пов'язано з тим, що будь-який гаджет потрібно намагатися не розряджати нижче 30% і не заряджати вище 80%. У деяких сучасних смартфонах передбачена спеціальна функція, яка відключає заряджання смартфона після досягнення позначки 80%. Саме тому залишати телефон на зарядці на всю ніч не має жодного сенсу.

По-друге, слід розуміти, що тривала зарядка призводить до перегріву апарату, що може закінчитися вибухом та виходом смартфона з ладу. Крім цього, коли гаджет досягне 100% заряду батареї, то почне швидко втрачати енергію і віддавати її у вигляді тепла.

Звичайно, в найсучасніших смартфонах передбачена спеціальна функція, яка захищає від "перезаряджання". Такий телефон можна залишити на ніч на зарядці і він не перегріється, проте робити це фахівці таки не рекомендують.

Слід також пам'ятати, що телефон не можна залишати на зарядці на сонці або мікрохвильовій печі. Також не варто користуватися пристроєм під час процесу заряджання та не бажано повністю розряджати свій гаджет.

Раніше "Коментарі" писали: Літак спалахнув через вибух повербанку: є постраждалі (ФОТО). Повідомляється, що в результаті інциденту на борту літака постраждало двоє людей. За цим фактом проводиться всестороннє розслідування.

Читайте також: Ними всі незадоволені: названо найневдаліші марки автомобілів. Американський споживчий гігант Consumer Reports опублікував результати свого щорічного дослідження задоволеності та незадоволеності новими автомобілями.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини