Головна Новини HI-tech телефони Дія.Підпис без гімнастики для шиї: як його створити за пару секунд
commentss НОВИНИ Всі новини

Дія.Підпис без гімнастики для шиї: як його створити за пару секунд

Дія.Підписом тепер можна підписувати документи, кліпнувши очима

13 січня 2022, 18:33
Поділіться публікацією:








Електронний Дія.Підпис у смартфоні тепер можна згенерувати зручніше та простіше. Про це повідомляють в прес-службі Мінцифри.

Дія.Підпис без гімнастики для шиї: як його створити за пару секунд

Додаток Дія, фото з відкритих джерел

Цифровий підпис потрібен українцям для того, щоб скріплювати важливі документи, контракти. Користуватися ним можуть ті українці, що мають біометричний закордонний або український паспорт в Дії.

"Від сьогодні ми оновили продукт. Тепер не потрібно рухати головою, а потрібно один всього кліпнути очима. І все — документ підписаний. Наприклад, в мене є документ щодо оренди квартири. Я хочу підписати його з власником квартири, щоб орендувати житло. Не треба зустрічатися фізично, а підписати його онлайн й відправити власнику квартири", наголосив міністр.

Для того, щоб скористуватися підписом, увійти в додаток Дія й на сервіс для створення підписів ca.diia.gov.ua. На сервісі треба натиснути "Довірчі послуги"/ Підписати документ /Дія.Підпис. Після цього генерується QR-код. Потім зайти в сервіс для зчитування QR-кодів в додатку Дія. Там відкривається функціонал для підпису з вікном для зчитування рухів обличчя. Треба кліпнути очима й ввести код для Дія. Підпис.

Паралельно процес авторизації відбувся й на порталі Дія. Після чого треба завантажити документ й натиснути "Підписати". Щоб накласти підпис на документ треба повторити всі дії, починаючи зі сканування QR-коду й тоді документ підпишеться. В додатку буде зберігатися історія підписання документів.

"Знаю багато кейсів, коли люди реєструвалися в гуртожитку, підписувалися онлайн через Дія. Підпис. Або реєстрували в садочок дитину через підпис документів, бізнес підписував контракти таким чином. Багато різних кейсів було", додає Федоров.

Також міністр зазначив, що зараз вони працюють над десятком нових послуг.

Як повідомляв портал "Коментарі", деякі документи в додатку "Дія" прирівняли до паперових.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини