Головна Новини HI-tech телефони Десятки тисяч смартфонів продаються із вбудованим шкідливим ПЗ
commentss НОВИНИ Всі новини

Десятки тисяч смартфонів продаються із вбудованим шкідливим ПЗ

Шкідливий код виявили на тисячах телефонів, які були продані в Ефіопії, Камеруні, Єгипті та Південній Африці

26 серпня 2020, 10:30
Поділіться публікацією:

Шкідливе ПО, яке підписувала користувачів на послуги передплати без їх дозволу, було виявлене на тисячах мобільних телефонів, проданих в Африці. Про це повідомляє BBC.

Десятки тисяч смартфонів продаються із вбудованим шкідливим ПЗ

Фірма по боротьбі з шахрайством Upstream виявила шкідливий код на 53000 телефонах Tecno, проданих в Ефіопії, Камеруні, Єгипті, Гані та Південній Африці. Виробник Transsion повідомив виданню Buzzfeed, що код був встановлений в ланцюжку постачань без його відома.

"Той факт, що шкідливе ПО надходить попередньо встановленим на мобільні телефони, які мільйонами купують зазвичай малозабезпечені сім'ї, говорить вам все, що потрібно знати про те, з чим нині стикається галузь", — сказав Джеффрі Клівз, глава відділу  Secure-D platform.

ПО Triada, виявлене фірмою на смартфонах Android, встановлює шкідливий код, відомий як xHelper, який потім знаходить служби передплати та відправляє шахрайські запити від імені користувачів, роблячи це непомітно і без їх відома. В цілому Upstream виявив те, що він назвав "підозрілою активністю", на більш ніж 200 000 смартфонах Tecno. У відповідь Tecno Mobile заявила, що це було "старою проблемою мобільної безпеки в усьому світі", яку вирішили в березні 2018 року.

За даними дослідницької компанії IDC, Transsion Holdings є одним з провідних виробників телефонів в Китаї, а в Африці — найбільш продаваним виробником мобільних телефонів.

Як повідомляло видання "Коментарі", в США смартфони навчилися визначати ступінь сп'яніння.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини