Головна Новини HI-tech телефони Apple тестує розблокування iPhone обличчям у масці: на яких моделях доступна опція (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Apple тестує розблокування iPhone обличчям у масці: на яких моделях доступна опція (ФОТО)

Компанія Apple випустила бета-версію операційної системи iOS 15.4, у якій додали можливість налаштувати Face ID на розпізнавання обличчя в захисній масці

28 січня 2022, 11:50
Поділіться публікацією:

У компанії Apple внесли зміни у операційну систему. Одна з нових допоки функцій — можливість розблокувати телефон "розпізнаванням обличчя", коли власник знаходиться у захисні масці. Про це стало відомо з публікації видання macrumors, передає портал "Коментарі".

Apple тестує розблокування iPhone обличчям у масці: на яких моделях доступна опція (ФОТО)

Розблокування iPhone FaceID у масці. Фото з відкритих джерел

Apple передала розробникам перші бета-версії iOS 15.4, iPadOS 15.4 для цілей тестування, додавши безліч нових функцій до останніх операційних систем iOS. iOS 15.4 — це найбільше оновлення iOS 15 на сьогоднішній день, і воно містить універсальний контроль, Face ID з маскою, нові емодзі та багато іншого.

"З iOS 15.4 тепер є можливість розблокувати iPhone в масці. Apple попереджає, що повний ідентифікатор обличчя є більш безпечним варіантом, але маска Face ID тепер доступна. Face ID з маскою можна ввімкнути після оновлення до iOS 15.4, і він призначений для використання області навколо очей для аутентифікації", — зазначають у компанії. 

Нова функція також працює з окулярами, але не з сонцезахисними. Також власник гаджету має дивитися на iPhone, щоб розблокувати його з маскою.

У Apple заявляють, що ця функція може "розпізнавати унікальні особливості навколо очей" для цілей аутентифікації. Якщо ви вирішите використовувати цю функцію під час налаштування, вам потрібно буде повторно сканувати своє обличчя для виявлення Face ID. Звідти Face ID зможе розблокувати ваш iPhone, навіть якщо ви носите маску. У додатку "Налаштування" є новий перемикач "Використовувати Face ID з маскою", який можна ввімкнути або вимкнути, якщо ви передумаєте щодо маски, і є нова функція "Додати окуляри", щоб зробити Face ID більш точним, коли ви носите окуляри і маску одночасно.

Щоправда, нині Face ID з маскою доступне лише для власників iPhone 12 та 13. Додамо, що таку функцію поки неможливо використати для  транзакцій Apple Pay і входу в додатки сторонніх розробників. Ймовірно, це зробили заради безпеки. 

Apple тестує розблокування iPhone обличчям у масці: на яких моделях доступна опція (ФОТО) - фото 2

Читайте також: Акції компанії Tesla падають, а капітал Ілона Маска зменшується: що відбувається і чому




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини