Головна Новини HI-tech телефони Apple багато років обманювала всіх користувачів iPhone. Тепер їй загрожує величезний штраф
commentss НОВИНИ Всі новини

Apple багато років обманювала всіх користувачів iPhone. Тепер їй загрожує величезний штраф

Дії компанії визнані «агресивними», і тепер вона зобов'язана заплатити 10 млн євро

1 грудня 2020, 16:38
Поділіться публікацією:

Італійське Управління з охорони конкуренції та ринку пред'явило штраф корпорації Apple за обман покупців в рекламі смартфонів iPhone різних моделей. На думку Італійського регулятора, компанія ввела своїх покупців в глибоку обману, не пояснивши, як працює система захисту смартфонів від вологи.

Apple багато років обманювала всіх користувачів iPhone. Тепер їй загрожує величезний штраф

ФОТО: З відкритих джерел

Тому італійський регулятор зобов'язав Apple виплатити штраф у розмірі 10 мільйонів євро. Однак, це не єдине "покарання" від італійського відомства для американської компанії. Управління з охорони конкуренції та ринку також доручило Apple оприлюднити фрагмент висновку на офіційному сайті.

Що ж все-таки не так із водонепроникністю iPhone?

Експерти AGCM були обурені конкретно тим, як компанія рекламує дану властивість смартфона. Виходячи з рекламних роликів, iPhone може перебувати у воді на глибині одного-чотирьох метрів до пів години. Однак, в корпорації не вказують, у яких конкретно умовах це працює.

Італійські фахівці запевнили, що справжню водонепроникність iPhone можна спостерігати тільки в очищеній та нерухомій воді, чого можна досягти виключно в лабораторних умовах. В Управлінні зазначили, що в інших умовах вода може знищити будь-яку модель смартфона Apple менш ніж за 30 хвилин.

Однак, брехня про водонепроникність не єдина претензія італійського Управління до компанії. У відомстві обурені тим, що Apple відмовляє клієнтам в гарантійному обслуговуванні смартфонів, в разі якщо його робота буде порушена потраплянням води. Регулятор побачив в цьому повне порушення прав споживача, передбачених законом Італії.

До слова, крайній термін виплати корпорацією штрафу в Управлінні не повідомляють.

Раніше "Коментарі" писали про те, що Шотландія перша у світі випробує унікальну водневу систему опалення.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини