Головна Новини HI-tech ігри Sony купує студію Bungie: що зміниться у світі ігор після цієї угоди
commentss НОВИНИ Всі новини

Sony купує студію Bungie: що зміниться у світі ігор після цієї угоди

Вартість угоди складає 3,6 мільярди доларів

1 лютого 2022, 11:30
Поділіться публікацією:

Компанія Sony Interactive Entertainment оголосила, що купує студію Bungie за 3,6 мільярди доларів. Bungie відома за ігровими франшизами Halo та Destiny. Це одні з найвідоміших та найуспішніших у світі франшиз. Про це повідомляє видання "Медуза", передає портал "Коментарі".

Sony купує студію Bungie: що зміниться у світі ігор після цієї угоди

Sony купує студію Bungie. Фото з відкритих джерел

"Студія, незважаючи на угоду, залишить за собою незалежність та попереднє керівництво", — заявили у Bungi.

У компаніях заявили, що після угоди Bungie не буде зобов’язана випускати свої ігри лише на PlayStation і надалі зможе самостійно обирати, для яких пристроїв створювати свої ігри. Тому любителів ігор запевняють, що їхні продукти надалі залишатимуться доступними на платформах, де присутні і зараз. 

У Bungie сподіваються, що ця угода дасть їм основу, щоб швидше рости за рахунок можливостей Sony та команди Sony Playstation. 

Нагадаємо, студія Bungie була заснована у 1991 році. Через 9 років вона увійшла до корпорації Microsoft. У 2007 розробники стали незалежними і вже у 2010 році заключили співпрацю на 10 років з Activision Blizzard. Разом вони створили відомий проект Destiny.

Нині у Sony планують надалі купувати ігрові студії. Адже великим компаніям вигідно поглинати ігрові студії — таким чином розбудовується система, оптимізуються витрати і ростуть прибутки. Ринок ігор щорічно обертає 200 мільярдів доларів. За даними Reuters, за минулий рік ігровий ринок уклав угод та інвестицій на суму у 150 мільярдів доларів.

Читайте також: ВООЗ стурбована величезними обсягами лікарняних відходів: майже 100 тонн масок і мільйони тестових наборів




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини