Головна Новини HI-tech ігри Шанувальникам популярної відеогри доведеться платити за передсмертний подих
commentss НОВИНИ Всі новини

Шанувальникам популярної відеогри доведеться платити за передсмертний подих

Розробник, який створив легендарний передсмертний звук, зажадав компенсацію

12 листопада 2020, 10:46
Поділіться публікацією:

Шанувальники надзвичайно популярної гри Roblox незабаром можуть побачити, що в грі стихає знайомий шум. Звук "oof", який, як відомо, супроводжує смерть персонажів, буде тимчасово вилучений після суперечки про авторські права. Коли він буде відновлений, геймерам доведеться купити його, заплативши близько 1 долара або 100 одиниць внутрішньо ігрової валюти Robux.

Шанувальникам популярної відеогри доведеться платити за передсмертний подих

ФОТО: BBC

Компенсацію отримає розробник, який спочатку створив звук для гри, випущеної 20 років тому. Томмі Талларіко нині є генеральним директором ігрової компанії Intellivision Entertainment, але має 30-річний досвід роботи в індустрії в якості музичного та звукового продюсера.

Коли минулого року його увагу привернула схожість між "oof" Roblox і звуком, який він створив для пригодницької гри "Месія", чоловік звернувся до компанії за компенсацією. Відповідно до угоди, він також створить комплект звукових ефектів для Roblox, який розробники зможуть використовувати за ціною від 10 до 250 доларів. Фінансові деталі справи про авторське право не розголошуються.

"Дивно думати, що такий тихий звук, який я зробив понад 20 років тому для іншої відеоігри, зрештою став одним з найбільш знакових звукозаписів поп-культури 21 століття", — розповів Талларіко.

Roblox — це система для створення ігор з відкритим світом, що налічує близько 100 мільйонів користувачів і особливо популярна серед дітей. Її можна завантажити безкоштовно, але для цього потрібні покупки в додатку з внутрішньо ігровою валютою, відомою як Robux.

Як повідомляло видання "Коментарі", в PUBG Mobile з'явиться цікавий ігровий режим.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини