Головна Новини HI-tech ігри Ігровий хмарний сервіс Microsoft окупує смартфони Apple
commentss НОВИНИ Всі новини

Ігровий хмарний сервіс Microsoft окупує смартфони Apple

Microsoft впевнена, що нова версія для веб-браузера обійде обмеження Apple App Store

10 грудня 2020, 10:44
Поділіться публікацією:

Навесні 2021 року Microsoft представить свій хмарний сервіс потокової передачі ігор на ПК Apple з iOS і Windows. Раніше відомий як xCloud, дотепер він був доступний тільки на консолях Xbox і смартфонах Android.

Ігровий хмарний сервіс Microsoft окупує смартфони Apple

ФОТО: Tech Advisor

Microsoft намагалася запустити сервіс і на iPhone, але Apple заблокувала цей крок, що викликало публічний скандал між двома технологічними гігантами. Тепер Microsoft заявляє, що нова версія для веб-браузера обійде обмеження Apple App Store.

Сервіс потокової передачі ігор тепер є частиною плану підписки Microsoft Xbox Game Pass Ultimate, який дає гравцям доступ до більш ніж 100 ігор за 10,99 фунта стерлінгів на місяць. На ПК потокова передача через браузер буде доступна разом з версією, в якій використовується додаток Windows Xbox.

Але щодо iOS Apple сказала Microsoft, що їй доведеться відправляти кожну гру в App Store індивідуально, а не мати широкий вибір в одному додатку. Microsoft вважала, що це неможливо, і раніше натякнула, що знайде інший спосіб перенести цю послугу на iPhone та iPad.

Обхідний шлях — взагалі не використовувати App Store, дозволивши людям отримувати доступ до сервісу через веб-браузер, як і будь-який інший веб-сайт. Той же підхід був прийнятий в потоковому сервісі GeForce Now, який недавно анонсував власний веб-браузер для iOS. І це має безпосередній ефект повернення Fortnite на iPhone через хмарну потокову передачу, попри те, що Apple заборонила гру в App Store через суперечку через комісії за платежі. Майбутній сервіс Amazon, Luna, також використовує ті ж обхідні шляхи.

Перехід на інші платформи є частиною прагнення Microsoft до послуг з передплати, незалежно від того, чи є у клієнта консоль Xbox чи ні. За оцінками компанії, весняні зміни означають, що до її хмарного ігрового сервісу буде доступний додатковий мільярд пристроїв.

Як повідомляло видання "Коментарі", Microsoft повідомила про кібератаки на розробників вакцин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини