Головна Новини HI-tech ігри Apple погрожує популярному розробнику відеоігор
commentss НОВИНИ Всі новини

Apple погрожує популярному розробнику відеоігор

Epic Games закликала протистояти абсолютній монополії Apple

18 серпня 2020, 10:37
Поділіться публікацією:

Epic Games заявила, що Apple погрожує закрити її обліковий запис та відключить компанію від інструментів розробки iOS і macOS. Про це повідомляє Apple Insider.

Apple погрожує популярному розробнику відеоігор

Epic поінформувала громадськість про майбутнє припинення дії облікового запису через Twitter, заявивши, що робить запит про тимчасовий заборонний судовий наказ, щоб Apple не здійснила "будь-яких несприятливих дій".

В рамках видалення Apple позбавляє Epic доступу до інструментів розробки програмного забезпечення, ефективно нейтралізує Unreal Engine компанії та разом з ним сотні додатків для iOS і Mac. Epic у своїй заявці стверджує, що програмне забезпечення, яке надається стороннім розробникам за ліцензією, не порушує політику Apple. "Apple атакує весь бізнес Epic в незв'язаних областях", — йдеться в позові Epic.

Нинішня боротьба між двома гігантами почалася 14 серпня, коли Epic ввела "прямі платежі" для надзвичайно популярної гри Fortnite, ефективно обійшовши 30% комісії Apple за цифрові товари. Менш ніж через вісім годин Apple видалила Fortnite з App Store, заявивши, що Epic порушила правила та умови App Store десятирічної давності.

Epic, передбачаючи цей крок, відповіла судовим позовом, в якому стверджувала, що Apple стала "бегемотом, який прагне контролювати ринки, блокувати конкуренцію і пригнічувати інновації", і стверджує, що розмір і охоплення компанії "набагато перевершують будь-якого технологічного монополіста в історії". Epic вже давно критикує 30%-ву комісію Apple за цифрову техніку, а в липні генеральний директор Тім Суїні назвав її "абсолютною монополією".

Як повідомляло видання "Коментарі", стало відомо, коли Apple презентує iPhone 12.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини