Головна Новини HI-tech гаджет Японська компанія створила лампу, яка знищить коронавірус
commentss НОВИНИ Всі новини

Японська компанія створила лампу, яка знищить коронавірус

Японці представили унікальний спосіб дезінфекції приміщень без ризику для людей

22 вересня 2020, 14:22
Поділіться публікацією:

Великий японський виробник світлового обладнання Ushio випустив ультрафіолетову лампу, яка може знищити коронавірус, не завдаючи шкоди здоров'ю людини. Це перша у світі лампа такого типу, повідомляє видання Kyodo News.

Японська компанія створила лампу, яка знищить коронавірус

УФ-лампа Care 222, розроблена Ushio спільно з Колумбійським університетом, буде використовуватися для дезінфекції житлових приміщень, куди люди постійно входять і виходять і ризик зараження смертельним вірусом високий, наприклад, автобуси, поїзди, ліфти, офіси й так далі, йдеться в повідомленні компанії.

УФ-лампи широко використовуються як ефективні засоби стерилізації, особливо в медичній і харчовій промисловості. Але звичайні ультрафіолетові промені не можна використовувати в приміщеннях, де знаходяться люди, оскільки вони викликають рак шкіри та проблеми з очима. Однак нова лампа Ushio випромінює ультрафіолетові промені з довжиною хвилі 222 нанометри, на відміну від звичайних 254 нанометрів. Це робить їх смертельними для мікробів, але нешкідливими для людини.

Фірма повідомила, що на цій конкретній довжині хвилі УФ-промені не можуть проникати ні на поверхню шкіри, ні в очі, провокуючи генетичні дефекти, що викликають рак, та інші ушкодження. Care 222 за шість-сім хвилин нейтралізує 99 відсотків вірусів і бактерій в повітрі на об'єктах, площею до 3 квадратних метрів на відстані приблизно 2,5 метри від лампи.

Недавнє дослідження, проведене Університетом Хіросіми, підтвердило, що 222-нанометрові УФ-промені ефективні у знищенні нового коронавірусу, заявила Ushio. Випромінювальний пристрій Care 222 вагою 1,2 кг поставляється у твердому упакуванні й коштує 2860 доларів.

Як повідомляло видання "Коментарі", японці почали розробку судна на водневому паливі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини