Які програми найбільше розряджають смартфон

Експерти склали список мобільних додатків, які найбільше розряджають акумулятор смартфона

У більшості людей на смартфоні встановлено безліч різних мобільних додатків, за допомогою яких ми спілкуємося, вчимося, слухаємо музику, читаємо, дивимося відео. Але ці програми, звичайно ж, розряджають акумулятор і знижують продуктивність смартфона. Експерти розповіли, які програми найбільше садять батарею.

Фахівці pCloud (сервісу, що надає хмарне сховище для зберігання будь-яких файлів, - прим. авт.) провели дослідження і назвали мобільні додатки, які найбільше розряджають смартфон. Якщо ґаджет не витримує повного заряду протягом дня, то цих програм краще позбутися.

Отже, до списку найбільш "вимогливих" додатків потрапив Skype і Uber, які здатні витратити до 87% заряду. Слідом йде соціальна мережа Facebook (до 82%), а також популярна мережа Instagram, додаток для знайомств Tinder і онлайн-майданчик для оренди житла Airbnb.

Менш "вимогливими" виявилися WhatsApp, YouTube, Telegram і Zoom. Вони можуть "з'їдати" до 77% заряду акумулятора.

Експерти кажуть, що ці програми працюють у фоновому режимі, тому так серйозно впливають на заряд батареї і можуть знижувати продуктивність ґаджета.

Нагадаємо, що експерти радять на ніч відключати на смартфоні інтернет і назвали три основні причини такої дії.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вберегти персональні дані в наш час практично неможливо. Однак існують спеціалізовані програми, які можуть зберегти особисту інформацію. Подробиці дізнайтеся в нашому матеріалі.